Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Video-animatie over corona in begrijpelijke taal voor gezinnen met kinderen t/m 12 jaar

Video-animatie over corona in begrijpelijke taal voor gezinnen met kinderen t/m 12 jaar
Redactie: Saskia de Wijk

REGIO- Eén op de negen ouders met schoolgaande kinderen is laaggeletterd. Voor hen is alle informatie over de coronamaatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar veel en ingewikkeld. Daarom biedt Stichting Lezen en Schrijven een video-animatie in begrijpelijke taal. Het is van levensbelang dat iedereen in Nederland de nieuwe maatregelen begrijpt. Zo'n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Animatie
Via alle media komt de berichtgeving over het coronavirus voortdurend op iedereen af. Het is de vraag of al die berichtgeving op een begrijpelijk niveau is voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland. Om die reden maakt Stichting Lezen en Schrijven sinds eind maart video-animaties. De video's 'Corona, wat nu?' en 'Wat is 1,5 meter?' leggen de tips van het RIVM in begrijpelijke taal uit. Getekende animaties versterken de tekst in beeld en geluid. De derde video-animatie gaat over de maatregelen voor kinderen tot en met 12 jaar.

Downloaden
De drie video-animaties zijn te vinden op lezenenschrijven.nl/corona. Iedereen mag ze gebruiken en inzetten. Op de website bundelt Stichting Lezen en Schrijven in begrijpelijke taal informatie over corona en over de te nemen maatregelen.