Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Voedselbank Zeewolde ontvangt financiële gift van Bramer B.V.

Voedselbank Zeewolde ontvangt financiële gift van Bramer B.V.Voedselbank Zeewolde ontvangt financiële gift van Bramer B.V.
Redactie: Saskia de Wijk

Voedselbank Zeewolde ontvangt financiële gift van Bramer B.V.

ZEEWOLDE – Namens Voedselbank De Kostmand mocht voorzitter Jan Klop vrijdag 17 januari in Open Haven uit handen van Dick Verhoeven, algemeen directeur van Aannemersbedrijf Bramer B.V. en Bramer Projectontwikkeling, een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 1250 euro.

Een aantal jaren geleden zijn Aannemersbedrijf Bramer B.V. en Bramer Projectontwikkeling, die onder meer al veertig jaar actief is in Flevoland, gestopt met het geven van relatiegeschenken voor kerst. “In plaats daarvan besloten we het geld aan een goed doel te schenken”, licht Dick Verhoeven toe, ‘gekozen in die plaatsen waar wij als bedrijf gevestigd zijn plus de gemeenten waar we frequent bouwen. Zeewolde is daar een van. Ieder jaar wordt een andere gemeente uitgekozen en nu is de beurt aan Zeewolde.”

Om te weten te komen welke organisaties er in Zeewolde zijn die een bijzondere waarde voor de samenleving hebben, werd contact gezocht met het college van B en W van Zeewolde. “Het is dus aan hen te danken dat we bij de Voedselbank terecht zijn gekomen”, gaf Verhoeven mee aan voorzitter Jan Klop.

Deze gaf aan heel blij te zijn met de gulle gift. “Het geld hebben we niet nodig voor het kopen van voedsel. Daar is meer dan genoeg van”, licht de voorzitter toe. “Maar wij kunnen het geld heel goed gebruiken ter ondersteuning van de logistiek. De Kostmand werkt namelijk samen met Voedselbank De Korenaar in Lelystad. Elke vrijdag rijden onze vrijwilligers daar naar toe om de pakketten samen te stellen en mee te nemen.” Vorig jaar zijn er door De Kostmand 1500 pakketten uitgegeven aan inwoners die (tijdelijk), om wat voor reden ook, niet zelfstandig in hun dagelijks onderhoud konden voorzien.