Zeewolde Actueel

Donderdag, 24 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Voor Team De Vissers wordt het een heel speciale Alpe d’HuZes

Voor Team De Vissers wordt het een heel speciale Alpe d’HuZesVoor Team De Vissers wordt het een heel speciale Alpe d’HuZesVoor Team De Vissers wordt het een heel speciale Alpe d’HuZesVoor Team De Vissers wordt het een heel speciale Alpe d’HuZes
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Het ‘Team De Vissers’ neemt op donderdag 4 juni deel aan de Alpe d’HuZes 2020. De familie hoopt zo veel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker.

In Nederland krijgen twaalf mensen per uur kanker. Dat zijn ruim 105.000 mensen per jaar. Eén op de drie landgenoten krijgt er vroeg of laat mee te maken. Dat zou jij kunnen zijn of iemand uit jouw omgeving… Bij de Alpe d’HuZes gaan mensen al fietsend, hardlopend of wandelend het gevecht aan tegen de vreselijke ziekte. Met het beklimmen van de roemruchte ‘Hollandse’ berg uit de Tour de France hopen de deelnemers zo veel mogelijk geld bijeen te sprokkelen om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken.

Voor het Team de Vissers wordt het een heel speciaal evenement. Op 23 juni vorig jaar overleed Michiel Visser aan darmkanker. Michiel was pas 57 jaar. Hij was als trainer, leider en assistent-scheidsrechter een bekende bij de voetbalvereniging Zeewolde. Bovenal was hij echter de man van Harma, de vader van Stefanie, Michael en Johnno en de grootvader van Fenna en de pas twee maanden oude Elin.

Harma, de kinderen en nog twaalf andere familieleden (neven, nichten, zwagers enz.) zijn in juni aanwezig op de Alpe d’HuZes. Het zestien leden tellende Team De Vissers bestaat uit vijf fietsers, tien wandelaars en één hardloper. Zo gaan Michael en Johnno fietsen en hebben Harma en Stefanie zich ingeschreven voor het wandelen. De Alpe d’HuZes vraagt om een 14 kilometer lange klim. “Als fietser kun je één keer de berg op, maar je mag het ook zes keer doen. Ik ga voor de zes keer,” aldus Johnno vastberaden. Aan zijn conditie zal het niet liggen. Onlangs nam hij als schaatser nog deel aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Het sportieve moet de familie in de genen zitten. Echtgenoot en vader Michiel is daarbij een lichtend voorbeeld. “Als schaatser reed hij bijvoorbeeld de Friese Elfstedentochten van 1986 en 1997,” vertelt Harma trots. “Verder wandelde hij vijf keer de 110 kilometer lange Van Z… tot Z…-tocht uit. Daarbij gold hij als de snelste wandelaar van Zeewolde. Voor Michiel was opgeven geen optie. ”

‘Opgeven is geen optie’ is nu het motto van het hele Team De Vissers. Ook Harma zelf gaat mee naar Frankrijk, terwijl ze nog midden in het ‘verwerkingsproces’ zit. “Het komt op deze manier inderdaad weer heel dichtbij,” knikt ze. “We doen het met elkaar en dat maakt het wel heel bijzonder. Ik ga wandelen, terwijl ik eigenlijk meer een fietser ben. Michiel bracht mij ’s ochtends regelmatig weg naar mijn werk in Amersfoort. De fiets ging dan achter op de auto, zodat ik ’s middags terug kon fietsen. Dat zijn mooie, kostbare herinneringen.” Johnno had een hechte band met zijn vader. Jarenlang was Michiel de leider van de teams waarin hij voetbalde, zoals op het laatst het tweede elftal van VV Zeewolde. Tot die oneerlijke ziekte kwam… “Dat is het gezamenlijke van alle deelnemers aan de Alpe d’HuZes: ze hebben stuk voor stuk iemand uit hun omgeving die kanker heeft of daar mogelijk reeds aan overleden is. Dat schept ook een band. Alle verhalen zijn verschillend, maar hebben eveneens raakvlakken. Iedereen maakt min of meer hetzelfde mee.”

Per deelnemer willen de Vissers bij hun project ‘Alpe d’HuZes’ € 2.500,- binnenhalen. Familie, vrienden, buren en mensen op het werk hebben hun portemonnee reeds getrokken of een overschrijving gedaan. Ook een bijdrage leveren? Dat kan! Bij Coop in Horsterveld en bij VV Zeewolde staat een donatiebox. Ook heeft de supermarkt in april, mei en juni een statiegeldactie voor Team De Vissers. Op zaterdag 21 maart is er, na afloop van een wedstrijd van het eerste en tweede elftal, een bingo bij de voetbalvereniging. Doneren kan ook via:

www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/johnnovisser

www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/harmavisser-boss