Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Voorleesfeestje in FlevoMeer Bibliotheek

Voorleesfeestje in FlevoMeer Bibliotheek
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Kinderen kunnen woensdag 29 januari in FlevoMeer Bibliotheek komen genieten van een speciaal voorleesfeestje. Tineke Willekes - De Goei van Kinderpraktijk COOL komt voorlezen met gebaren uit het prentenboek Moppereend. Na het voorlezen wordt er een knutselwedstrijd gehouden.

Er wordt niet zomaar voorgelezen, maar met gebaren. Bibliotheekmedewerker Madalina van Aartrijk: “Met behulp van gebarentaal kun je beter en makkelijker communiceren met kinderen die nog niet praten. Voorlezen met gebaren is prettig voor kinderen omdat ze woorden veel beter begrijpen omdat je het beeldend maakt.”

Kinderen tot zes jaar zijn vanaf 15.30 uur welkom op het voorleesfeestje. Na het voorlezen gaan ze regenbogen, wolken en eenden knutselen, verven of kleuren. Er zijn kleurplaten aanwezig voor de kinderen die niet willen of nog niet kunnen knutselen. De drie mooiste regenbogen/wolken/eenden krijgen een prijs. De winnaars worden op 5 februari bekend gemaakt. Speeltastisch, Bruna en De Leeuw Snacks sponsoren de prijzen voor de knutselwedstrijd.

De toegang is gratis. Verder kunnen alle kinderen tot zes jaar tijdens deze dagen een gratis lidmaatschap en een cadeautje afhalen bij FlevoMeer Bibliotheek.