Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Voorlichtingsavond prostaatkanker

Voorlichtingsavond prostaatkanker
Redactie: Saskia de Wijk

HARDERWIJK – Bij de diagnose prostaatkanker komt er veel op je af. Veel vragen, onzekerheid, wellicht angst. Waarschijnlijk ga je op zoek naar informatie. Stichting De Maretak houdt samen met het Toon Hermanshuis uit Zeewolde donderdag 24 september een informele voorlichtingsavond voor mannen die de diagnose prostaatkanker hebben gekregen, hun partner en overige naasten.

Dr. G.W. de Graaf (Geerte) urologe St. Jansdal, een oncologie verpleegkundige en dhr. Piet Braal regio vertegenwoordiger van de Prostaat Kanker Stichting Nederland, geven ieder op hun vakgebied voorlichting over de diverse aspecten van prostaatkanker.

Aan de orde komen zelfonderzoek, de diagnose, wat zijn de verwachtingen, wat zijn de huidige mogelijkheden. Waar kan ik lotgenoten ontmoeten, waar kan ik heen met mijn vragen, angsten, onzekerheid etc..

Tijdens deze interactieve voorlichtingsavond is het mogelijk om direct vragen te stellen.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd op donderdagavond 24 september in wijkontmoetingscentrum De Tinne Houtkamp 33 in Harderwijk. Inloop vanaf 19.00 uur, start van de avond 19.30 uur.

Aanmelden per voorkeur via email: aanmelden@demaretakveluwe.nl., anders via tel. nr: 06 418298 87.

Uiteraard worden de RIVM- richtlijnen nageleefd.