Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Willem Hoving opent met Spearman&Booy het culturele programma van De Verbeelding

Willem Hoving opent met Spearman&Booy het culturele programma van De Verbeelding
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Het culturele programma van De Verbeelding gaat zondagmiddag 29 september a.s. van start met het concert ‘Als de liefde niet bestond’, door Spearman&Booy. Zeewoldenaar Willem Hoving begeleidt de voorstelling op de piano.

In februari werd Willem Hoving benaderd door Rose Spearman en Marieke Booy met de vraag of hij hen bij het concert op de piano zou willen begeleiden. Voor mij een eer, maar vooral ook een uitdaging”, vertelt Willem. “In de voorstelling wordt een aantal facetten van het thema ‘liefde’ belicht. Dit wordt gedaan door middel van verhalen, maar vooral ook muziek. Er worden stukken gespeeld van Toon Hermans, Ramses Shaffy, Bløf, Lucretia van der Vloot, Celinde Schoenmaker en vele anderen. Ook zal een aantal instrumentale stukken voorbij komen van Astor Piazzola, Monti, Carlos Gardel, Ennio Morricone en Rolf Lovland.”

Op de vraag of Willem Hoving een favoriet stuk kan noemen uit het programma, geeft hij aan die keuze moeilijk is. “Maar het stuk 't is over’ uit de musical ‘Heerlijk duurt het langst’ geeft naar mijn mening, zowel qua tekst als muziek, bijzonder goed weer hoe allesomvattend het thema ‘liefde’ de verschillende menselijke emoties kan raken/beheersen.”

Naast het project met ‘Spearman&Booy’ heeft Willem Hoving nog andere muzikale projecten op zijn programma staan komend jaar. “Zo werk ik samen met Frank van Gaal aan eigen werk onder de naam Hoving&vanGaal”, licht hij toe. “In Zeewolde hebben we hiermee al een aantal keren een succesvolle voorstelling gegeven. Verder ben ik als toetsenist verbonden aan een aantal tribute bands, waaronder een Deep Purple/Whitesnake tribute, waarmee we in het (voornamelijk Nederlandse) clubcircuit actief zijn. Het spreekt vanzelf dat dit een totaal andere ‘tak van sport’ is, maar zeker niet minder interessant of uitdagend.”

Muziek maken betekent veel voor Willem Hoving. “Ik denk trouwens dat muziek(maken) voor iedereen veel kan betekenen. Niet alleen door zelf te musiceren, maar ook door muziek te luisteren, worden bepaalde delen van de hersenen geactiveerd”, vertelt hij. “Ik durf te stellen dat dit proces een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van het menselijk brein en je algehele mentale gesteldheid. Eigenlijk net zoals bekend is dat sporten niet alleen goed is voor je fysieke gestel, maar ook voor je geest, geldt dat laatste denk ik ook voor muziek maken. Bij mij werkt het in ieder geval wel zo.”

Willem Hoving een keer live zien spelen en nieuwsgierig geworden naar het openingsconcert ‘Als de liefde niet bestond’? Kom dan op zondagmiddag 29 september a.s. naar De Verbeelding!

Voor meer informatie en online tickets ga naar de website www.deverbeeldingzeewolde.nl.