Zeewolde Actueel

Zondag, 7 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

‘Zeewolde helpt’ ondersteunt Voedselbank; helpt u mee?

‘Zeewolde helpt’ ondersteunt Voedselbank; helpt u mee?
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Gezinnen uit Zeewolde, die noodgedwongen gebruik moeten maken van de Voedselbank, kunnen zichzelf momenteel helaas niet voorzien van de noodzakelijke levensmiddelen en andere producten. “Deze producten kunnen zij niet altijd geleverd krijgen door de Voedselbank en helaas zijn ze momenteel ook niet altijd voorradig in de supermarkten”, licht Jos Oostendorp toe. De Zeewoldenaar besloot een helpende hand toe steken door, onder de naam ‘Zeewolde helpt’ een geldinzamelingsactie op te starten.

Bij deze maatschappelijke actie snijdt het mes aan twee kanten: door geld te doneren help je niet alleen inwoners die zich, door wat voor reden ook, niet zelfstandig in hun onderhoud kunnen voorzien, maar je steunt ook de lokale ondernemers van Zeewolde.

De actie is opgestart in goed overleg met de lokale voedselbank De Kostmand. Die laat weten de hulp zeer te waarderen. “Helemaal geweldig! Mooi dat mensen zo meeleven”, laat ze in een reactie weten.

De Zeewoldenaar gaat met zijn hulp nog een stapje verder. Om de vrijwilligers van de Voedselbank te ondersteunen gaat Jos persoonlijk de boodschappen doen. De inkopen doet hij bij de lokale ondernemers. “Daar koop ik, in overleg met de Voedselbank, (houdbare) levensmiddelen en producten in die ter aanvulling zullen zijn voor de in die week uit te geven voedselpakketten.”

Mensen die de actie een warm hart toedragen kunnen geld doneren via de link www.zeewoldehelpt.nl. Dat kan al vanaf vijf euro. “Het streefbedrag is gesteld op 1600 euro”, licht Jos toe. “Hiermee kan voor ongeveer vijf weken aan boodschappen gehaald worden.”