Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zeewolde LIVE biedt theaterprogramma voor breed publiek

Zeewolde LIVE biedt theaterprogramma voor breed publiek
Foto: Studio Loerijzer

ZEEWOLDE – Gezellig avondje uit met cabaret, toneel of muziek? Dat kan gewoon in Zeewolde! In het sfeervolle lokale theater van The Lux presenteert Zeewolde LIVE komend seizoen, met maar liefst zes uiteenlopende voorstellingen, een aantrekkelijk theaterprogramma voor jong en oud. Na de succesvolle aftrap door Piepschuim, staat met het muzikale cabaret Enge Buren op 16 november a.s. het tweede evenement op de agenda.

Achter Enge Buren gaan drie multi-instrumentalisten schuil die uitblinken in waanzinnige muzikale persiflages en karikaturen. Zeewolde Live haalde Enge Buren al eerder naar Zeewolde. “Dat was een gigantisch succes”, aldus Jakob de Vries, voorzitter van Zeewolde Live. “Met Basta! brengen ze nu een nieuwe theatershow op de planken, ook gelijk hun allerlaatste, want na 27 jaar stoppen ze ermee.”

Januari staat in teken van het Nationaal Theaterweekend 2020. Dit bijzondere theaterweekend duurt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 januari. “Het doel is iedereen, van jong tot oud, op een laagdrempelige manier toegang tot het theater bieden”, licht Jakob toe. “Dat doen we door een vaste lage toegangsprijs van 10 euro voor iedere voorstelling, inclusief een gratis kopje koffie, aangevuld met wat extra gratis activiteiten eromheen. Zo willen we kinderen wat meer over het theater vertellen, bijvoorbeeld hoe gedraag je je in een theater, hoe voelt het om op een podium te staan en hoe werkt het licht en geluid.” Niet alle voorstellingen zijn al bekend, maar om vast een tipje van de sluier op te lichten: vrijdag 24 januari belooft een avondje onbezonnen lachen te worden met Theater van de Klucht - Heel Holland Lacht, met Arijan ‘Adje’ van Bavel.

Zeewolde LIVE sluit het seizoen af met Vuile Huichelaar - ‘Morgen begint Nu!’ op vrijdag 29 februari. Naast lekker meezingen met Nederlandse smartlappen schijnen Paulette Willemse en Saskia van Zutphen met behulp van diverse typetjes vol zelfspot hun licht op relaties en het leven.

Met dit gevarieerde aanbod is Zeewolde LIVE, een (ANBI) stichting bestaande uit vrijwilligers, hard op weg om hun doel: professionele podiumkunsten naar Zeewolde halen voor een brede doelgroep, te verwezenlijken. “We willen voor ieder wat wils en voor jong en oud”, vult Jakob aan. “Onze focus ligt op cabaret en (muziek)theater. Er moet een beetje verhaal in zitten.” De organisatie kijkt terug op een succesvol eerste seizoen. “We hebben alleen maar positieve reacties gehad. Het is vooral de gezelligheid, mede door de combinatie van het theater met het café restaurant, die we terug krijgen. De sfeer die we weten te creëren; daar zijn we onderscheidend in.”

Om een aantrekkelijk programma te presenteren zoekt Zeewolde LIVE samenwerking met De Kluit, de Cultuurmakelaar en Hoeve Karree. “Om ervaring en kennis uit te wisselen”, aldus Jakob. “Dat werkt al heel goed.” Plannen zijn er om de theateravondjes, in de pauze of na afloop, verder aan te kleden met lokaal talent op muzikaal gebied of cabaret. “Om zo nog iets extra’s toe te kunnen voegen aan het programma.”

De theaterzaal van The Lux vormt het sfeervolle decor voor de voorstellingen. “Een fantastische zaal, zo met dat balcon. Dat vinden de artiesten ook. Ze hebben iets met deze zaal. Het voelt alsof ze in een warm bad komen, zeggen ze.” Een voorstelling van Zeewolde LIVE betekent echt een avondje uit. “Kopje koffie vooraf, een leuke voorstelling en in de pauze of na afloop een drankje in het sfeervolle grand café met een versnapering. Om het avondje helemaal compleet te maken bieden we in samenwerking met The Lux voorafgaand aan de voorstelling ook de keuze voor een theaterdiner.” Meer info en reserveren: www.zeewoldelive.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo