Zeewolde Actueel

Woensdag, 23 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Zing mee met oude psalmen in een nieuw jasje

Zing mee met oude psalmen in een nieuw jasje
Redactie: Saskia de Wijk

HARDERWIJK - De Psalm Pasen concerten van The Psalm Project zijn inmiddels een begrip in Nederland. Dit voorjaar doet de acht-man bezetting vijftien plaatsen aan door het hele land. Op donderdag 5 maart geven zij een concert in de Petrakerk in Harderwijk, Busken Huetlaan 2.

Het belooft een bijzondere avond te worden met luisterliederen, samenzang liederen en afwisselend voorgelezen passages uit het Paas evangelie, vertelt door Gert Visscher. Tijdens het concert zal er ook een doventolk aanwezig zijn.

Al eeuwenlang worden Psalmen gezongen. Liederen van de wereldwijde kerk. Psalmen weerspiegelen het gewone leven waarin thema's als blijdschap en verdriet, eenzaamheid en vriendschap, geluk en lijden een rol spelen. Toch bieden de Psalmen ook uitzicht, troost en inspiratie, want God staat boven alles en is en blijft trouw.

The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefs Psalter tot hedendaagse composities. Daardoor wil The Psalm Project de Psalmen ook voor de toekomstige generaties levend houden en recht doen aan de vaak prachtige en bekende melodieën van het Geneefs Psalter. Mede door de concerten in het land en de uitzendingen van 'Nederland Zingt' vinden deze liederen steeds vaker hun weg naar diverse kerken en gemeenten en houden ze betekenis voor jong en oud.

Het concert duurt 75 tot 90 minuten zonder pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €7,50 per stuk; kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten naar https://www.zingenindekerk.nl/reserveren/the-psalm-project-in-harderwijk.