Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zingend Nederlands leren blijkt nog een uitdaging!

Zingend Nederlands leren blijkt nog een uitdaging!

ZEEWOLDE - Voor anderstaligen is Nederlands best een lastige taal om te leren. Omdat gebleken is dat je een vreemde taal sneller leert spreken door in die taal te zingen stond het laatste Taalcafé van het jaar in teken van zingend Nederlands leren. Hiervoor deed de activiteitenruimte in FlevoMeer Bibliotheek op vrijdag 29 november jl. tijdelijk dienst als soort karaokecafé. Niet alleen anderstaligen deden mee met deze meezingsessie. Ook Zeewoldenaren van wie Nederlands de moedertaal is zongen mee.

In de anderhalf uur dat het Taalcafé duurde, kwamen verschillende Nederlandse liedjes voorbij, variërend van de ‘Zuiderzeeballade’, ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’ tot ‘Leef!’ van André Hazes. De tekst van de liedjes werd geprojecteerd op een groot scherm. Na het zingen volgde een stukje uitleg over de gezongen tekst. Bij de meesten zat nog wel wat schroom om voluit mee te zingen. Voor de anderstaligen ging veel van de teksten toch wel wat snel. Maar het plezier van het samen zijn en zingen was duidelijk aanwezig. “Dit is zo anders dan Arabische liedjes”, lachen Mervat en Safaa, die wekelijks naar het Taalcafé van Huis voor Taal komen om hun Nederlandse woordenschat te vergroten. “Maar het helpt wel om woorden te leren en goed uit te spreken.” De karaoke-ochtend eindigde niet zoals je zou verwachten Nederlands zingend, maar dansend op een opzwepende Arabische hit, die op verzoek op het scherm verscheen. “Hartstikke leuk. Dit hoort er ook bij”, reageert Sandra van Kommer van de FlevoMeer Bibliotheek verrast. “Naast het op een leuke manier leren van de Nederlandse taal gaat het bij het Taalcafé namelijk ook om het ontmoeten en om uitwisseling van culturen.”

Volgend jaar is er weer een nieuwe Taalcafé bij Huis voor Taal. Deze bijeenkomsten vinden elke laatste vrijdag van de maand plaats in de FlevoMeer Bibliotheek. Iedereen is welkom voor een praatje en een kopje koffie of thee. Er zijn verschillende thema’s en er worden (taal)spelletjes gedaan. Ook het Nederlands zingen krijgt een vervolg. “Wel gaan we kijken waar we het nog kunnen verfijnen”, laat Sandra weten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo