Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Zoektocht naar foto’s over Flevoland en de Tweede Wereldoorlog

Zoektocht naar foto’s over Flevoland en de Tweede Wereldoorlog

FLEVOLAND - In Batavialand in Lelystad gaat op maandag 11 november a.s. de zoektocht van start naar 50 foto’s over Flevoland en de Tweede Wereldoorlog. De aftrap voor deze zoektocht wordt gedaan door de Commissaris van de Koning van Flevoland, dhr. Leen Verbeek.

Het project Flevoland en de Tweede Wereldoorlog maakt deel uit van het landelijke project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s dat in het kader van 75 jaar Vrijheid inwoners stimuleert om de meest aansprekende foto’s bijeen te brengen.

Op 15 januari 2020 wordt de provinciale keuze van 50 foto’s bekend gemaakt. Van deze keuze wordt een pop up tentoonstelling gemaakt die in de provincie rond zal reizen. De provinciale foto’s dingen ook mee naar een plek in de landelijke expositie ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ die vanaf 31 maart te zien zal zijn in de entreehal van de Tweede Kamer.

U kunt uw foto’s van Flevoland en de Tweede Wereldoorlog digitaal inzenden via info@batavialand.nl. De foto’s kunnen ook persoonlijk afgegeven worden bij Batavialand in Lelystad (Henk Pruntel) of bij Museum Schokland in Noordoostpolder (Henk Kloosterman).

Het project Flevoland en de Tweede Wereldoorlog is een samenwerkingsproject van Batavialand, Canon Noordoostpolder, Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder, Het Flevolands Archief, Museum Nagele, Museum Schokland, Omroep Flevoland, de provincie Flevoland, Stichting Ongeland, Stichting Urk in Oorlogstijd, en Urker Museum Het Oude Raadhuis.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo