Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Bubbels

Bubbels

“Ik hou mijn bubbel de komende weken klein”, zegt vriendin door de telefoon.

Al eerder vandaag hoorde ik op de radio over bubbels. Van de wielerploeg van de Tour de France die alleen contact hebben met eigen mensen en zodoende in een veilige bubbel zitten. Zonder corona.

Dit bedoelde mijn vriendin waarschijnlijk ook.

Haar man en zijzelf werken thuis. Geen kids over de vloer. “Moet je ook doen”, zei ze tegen me, “lekker veilig”.

Ik mijmerde na het telefoontje wat over bubbels. Ik ben een beelddenker. En zag grote roze bellen. Waar je dan heerlijk in vliegt.

Automatisch kwamen me beelden voor ogen van onze zomervakantie in de Pyreneeën dit jaar. Een heuse vakantie-bubbel. Op een berg, met man, kinderen en koeien met bel. En een knappe gemondkapte Fransoos in een kleine supermarkt. In één week zagen we minder mensen dan op één dag in de AH van Zeewolde.

M’n roze bubbelgum-bubbel dreef helaas vorige week weer naar Nederland. En m’n bubbel werd wat voller: vrienden en vriendinnen van de kinderen die kwamen mee-eten, chillen en tiktokken kwamen in m’n bubbel. Zes hockeymeisjes in de auto tijdens m’n rijbeurt erbij. Wat visite en wat mensen van een vergadering erbij.

En daar bleef het niet bij. De wanden van m’n roze bel worden nog veel meer opgerekt. Gister kwamen er 210 bij. Pubers wel te verstaan.

Ik sta namelijk weer voor de klas. In een lokaal van 7 bij 7. Da’s kleiner dan m’n woonkamer waar ik er 5 mag ontvangen. 30 nieuwe gezichten per les. Dat zijn dus 210 leerlingen erbij in m’n bubbel.

Ik sprenkel in m’n overvolle roze gevaarte wat met een flesje desinfecteer in het rond, was m’n handen en kijk welke leerling stiekem toch verkouden is.

Dan zwaai ik naar de mini-bubbel van m’n vriendin die onder me zweeft. Ze zit alleen achter haar pc aan de keukentafel. Videobellend met haar baas. Het ziet er veilig uit. Ze zwaait terug.

Opeens knapt met een pats m’n roze bel uit elkaar. Dan maar geen bubbel. Te veel en te dicht bij is gewoon geen bubbel meer.

Ik loop naar boven en zet de bubbels van m’n bad aan. Kan ik ook even alleen bubbelen.

Ik wens jullie een gezond nieuw (school)jaar toe!