Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Expositie voor Zeewoldenaren door Zeewoldenaren bij De Verbeelding

Expositie voor Zeewoldenaren door Zeewoldenaren bij De VerbeeldingExpositie voor Zeewoldenaren door Zeewoldenaren bij De Verbeelding
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - In maart stond alles in de steigers om 75 jaar Vrijheid op veelkleurige wijze te vieren. Zo organiseerde de cultuurmakelaar samen met diverse partijen onder meer een fotowedstrijd, een fietsroute, een gedichtenwedstrijd, lessen over de Tweede Wereldoorlog op de scholen, een lezing over de vliegtuigwrakken etcetera. Alle voorbereidingen waren getroffen, een serie mooie evenementen stond in de startblokken. Helaas….

De lockdown als gevolg van de COVID-19 pandemie maakte abrupt een einde aan alle activiteiten. Begin maart werd de fotowedstrijd die stichting De Verbeelding in samenwerking met stichting Qem, en het prins Bernhardfonds organiseerde nog gejureerd. Dit leverde twintig prachtige impressies van Vrijheid op. Ook werden er onder leiding van Ella Steenmeijer, samen met Levantleerlingen en 75-plussers tulpenschilderijen gemaakt. Creatieve Handen (een werkgroep bij de Meermin) maakte textiele werkstukken onder leiding van Jeannette van der Linde over de tulp, symbool van Vrijheid. Deze prachtige resultaten konden toen echter niet meer tentoongesteld worden.

Om de foto’s en de tulpenschilderijen alsnog te laten zien aan het publiek, organiseert de cultuurmakelaar tijdens een zondagopening op 20 september een tentoonstelling in De Verbeelding tijdens de eerste ‘Open Deuren Tijd voor Kunst’.
De middag is van 15.00 – 17.00 uur. De deuren gaan om 14.45 uur open.

In verband met de coronamaatregelen is reserveren voor alle evenementen bij De Verbeelding verplicht. Reserveer kan voor € 5,00 (inclusief koffie en thee) via de website: www.deverbeeldingzeewolde.nl