Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Heropening zorgt voor feest in Batavialand

Heropening zorgt voor feest in Batavialand
Redactie: Saskia de Wijk

LELYSTAD - 2 juni is het feest, want dan mag Batavialand zijn deuren weer openen voor bezoek. Feest niet alleen omdat het museum weer open mag, maar ook omdat de nieuwe tentoonstellingen bezichtigd kunnen worden.

Na de sluiting op 13 maart is Batavialand klaar om weer bezoekers te ontvangen. Ondanks de sluiting werd achter de schermen hard verder gewerkt. Zo heeft de oude tentoonstelling OER plaats gemaakt voor ‘Het Land van Michelle’. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de prehistorie.

Nieuw is ook de fototentoonstelling ‘Land in Water’ waar iconische zwart-wit foto’s en videofragmenten uit het archief van Batavialand de ontginning van Flevoland en het maken van polders laten zien.

Vondsten uit het scheepswrak de Beurtvaarder OB71 zijn te bewonderen in het nieuwe Open Depot. De tentoonstelling ‘Bestemming (niet) bereikt, De laatste reis van beurtschip OB71’geeft bezoekers de mogelijkheid om voor de eerste keer unieke voorwerpen uit de collectie te bekijken.

Als toevoeging op de IJsselkogge tentoonstelling is er op de eerste verdieping plaats gemaakt voor een nieuwe geklimatiseerde vitrine waar unieke stukken van de Kogge en de Kuinre burchten getoond worden.

Voor kinderen en fitte volwassenen is er een ‘active floor’ gebouwd, waar kennis en snelheid getest kunnen worden.

Batavialand heeft rekening gehouden met door de overheid en het museumprotocol aangeven voorwaarden voor heropening. Omdat er op het moment geen rondleidingen gegeven worden en Batavialand toch de beleving op peil wil houden is voor de bezoeker een audiotour ontwikkeld. Het voordeel van deze audiotour is dat bezoekers geen app hoeven te downloaden, maar dat ze gewoon via de wifi op hun eigen telefoon de tour kunnen openen.

Let op: We ontvangen maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk en alleen met een online reservering https://tickets.batavialand.nl/.