Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Land Art Weekend op audiotour

Land Art Weekend op audiotour
Riff, PD #18245 van Bob Gramsma
Foto: Land Art Flevoland
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend op 6 en 7 juni worden de negen landschapskunstwerken van Flevoland in het zonnetje gezet. De editie van 2020 gaat op de audiotoer. Door de uitzendingen, die nadien als podcast beschikbaar zijn, is het Land Art Weekend luisterend te beleven.

Kunstjournalist Luuk Heezen presenteert tijdens het Land Art Weekend tien luisterprogramma's. Per landschapskunstwerk een uitzending, plus een over de hele collectie. Zo kun je binnen of buiten, thuis of ter plekke, het hele weekend van de Flevolandse land art genieten.

Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland: “Door dit jaar het hele programma beluisterbaar te maken verschuift de nadruk van samenkomen naar individuele beleving. Zo kan iedereen de landschapskunst van gepaste afstand meemaken.”

Tijdens het Luisterweekend worden de kunstwerken zelf ten gehore gebracht, en interviewt Heezen kunstenaars en kenners over de kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma, RAAAF | Atelier de Lyon.

Uitzendschema:

Het uitzendschema van het Land Art Luisterweekend geeft luisteraars de gelegenheid 'mee te rijden' om steeds op locatie naar de uitzending over het betreffende kunstwerk te luisteren.

Zaterdag 6 juni:
11.00 uur: Uitzending over de hele collectie Land Art Flevoland
12.30 uur: Observatorium van Robert Morris
14.00 uur: Riff, PD #18245 van Bob Gramsma
15.30 uur: PIER+HORIZON van Paul de Kort
17.00 uur: Deltawerk// van RAAAF | Atelier de Lyon

Zondag 7 juni:
11.00 uur: Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind
12.30 uur: Exposure van Antony Gormley
14.00 uur: Aardzee van Piet Slegers
15.30 uur: Sea Level van Richard Serra
17.00 uur: De Groene Kathedraal van Marinus Boezem

Verder op het programma

Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. Vorig jaar verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal - dit jaar kan je haar muziekkeuzes op alle negen locaties beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen.

Het luisterweekend is ook een uitgelezen moment om de Engelenzender van Moniek Toebosch op de Houtribdijk eens te ervaren. Rij in je eigen auto over de dijk en hoor via de app de engelen zingen. Land Art Flevoland hoopt dit bijzondere geluidskunstwerk binnenkort aan de collectie toe te voegen.

Het Land Art Weekend 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, Visit Flevoland, VSBfonds en Prins Bernhard Cultuurfonds (Van Lange Fonds).

NB. De landAart in Flevoland is 24/7 te bezichtigen. Als je een korte wandeling of een fietstocht in de natuur maakt, kun je de landschapskunstwerken bezoeken. Vermijd daarbij drukke plekken en tijdstippen, houd voldoende afstand, ga niet in groepsverband en blijf thuis als je verkoudheids- of griepverschijnselen hebt. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM of die van de natuurorganisaties die landschapskunstwerken in eigendom en beheer hebben.