Zeewolde Actueel

Donderdag, 24 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Paul Dikker exposeert in Museum Schokland

Paul Dikker exposeert in Museum Schokland
Redactie: Saskia de Wijk

SCHOKLAND - In Museum Schokland zijn vanaf 24 februari schilderijen van kunstenaar Paul Dikker te bewonderen. Werk van hem is onder andere in bezit van het Teylers Museum en het Oslo Museum. De expositie in het museum bevat recent werk maar ook een aantal schilderijen uit zijn Noorse periode.

De heldere, avontuurlijke schilderijen van Paul Dikker zijn niet makkelijk onder te brengen in een stroming. Zijn recente, non- figuratieve schilderijen zijn te beschouwen als innerlijke landschappen waarvan de betekenis binnen in de schilderijen zelf besloten ligt. Net zoals muziek een eigen taal is zonder woorden, spreken ook de schilderijen van Dikker hun eigen taal.

In 2006 werd Dikkers schilderij ‘Ergens anders’ gekozen als het op twee na mooiste Nederlandse kunstwerk van de afgelopen vijftig jaar. De verkiezing werd georganiseerd door de Federatie Kunstuitleen (FKU). Het Oslo Museum organiseerde in 2007 een solotentoonstelling van zijn schilderijen. In 2013 stelde Dikker met een collega de groepsexpositie Holland i Hardanger samen voor het Hardanger Folkemuseum in Utne, Noorwegen.

Dikker viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als professioneel beeldend kunstenaar. Zijn expositie in Museum Schokland is tot 1 juni te zien.

Meer informatie: www.museumschokland.nl