Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Swingen bij sfeervol ‘Klein Woodstock’

Swingen bij sfeervol ‘Klein Woodstock’Swingen bij sfeervol ‘Klein Woodstock’
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Het eerste openlucht festival bij Albert Lubberink aan de Ooievaarsweg; het Stork Street Blues festival, was een ongelooflijk muzikaal succes! Beide blues(rock)bands speelden de sterren van de hemel en alle tachtig bezoekers genoten van een prachtige avond!

Even leken de weergoden spelbreker te worden op het buitenterrein naast Hoeve Karree, maar om kwart over vier werd en bleef het droog tot groot genoegen van de organisatie, bands en bezoekers. Na een hartelijk welkomstwoord van Janneke Middelkamp ging ‘spreekwoordelijk’ het dak eraf, voor zover je dat kunt zeggen in de open lucht.

De opening was voor tributeband The Claptunes. Met zichtbaar plezier speelden zij ruim twee uur een flink stuk muzikale historie van gitaarvirtuoos Eric Clapton. Geen enkele periode van hem werd overgeslagen. Covers van The Bluesbreakers, Yardbirds, Cream (oa ‘White Room’ en ‘Badge’), Derek & The Dominos (‘Layla’), Blind Faith en veel solowerk (‘I Shot The Sheriff’, ‘Wonderful Tonight’, ‘Cocaine’) van de nog zeer actieve popartiest werden moeiteloos en perfect nagespeeld met strak gitaarspel, ritme en toetsen. Bandleider Stef Woestenenk (zang en gitaar) vond het geweldig dat hij eindelijk weer met de band kon spelen na de stille Coronatijd. “Het was wel weer even wennen om in een soort ‘routine’ te komen. Alle bandleden kicken op de muziek van Clapton. Van jongs af aan zijn zij allen al fan van hem.”

Na een goed georganiseerde en overheerlijke BBQ (geheel Coronaproof) was het de beurt aan Blues Avenue Revisited. Ook deze band stond te popelen om te spelen! Bandleider en drummer Harry Venema vertelt eveneens dat dit festival na het lange wachten prachtig was! Hij en zijn bandleden zijn fans van onder andere Cuby & Blizzards, Johnny Winter en Stevie Ray Vaughn. Dat uit zich inderdaad in wat stevigere bluesrock met dubbele elektrische gitaar, strak ritme en een uitstekende ‘rauwer’ zang, vanuit het hart.

Vele bluesrocknummers, zoals covers van ‘Jumping Jack Flash’ (Stones , Johnny Winter) ’Come Together’ (Beatles) ‘The Weight’ (The Band), ‘Blue Suede Shoes’(Presley) vulden moeiteloos het zeer uitgebreide muzikale optreden van dik twee uur. Ook een verzoeknummer van Sylvester om een nummer te spelen van ZZ Top, werd gemakkelijk ingepast! “Wat een gezellige sfeer”, zegt bezoekster Irma.

Het publiek genoot met volle teugen en swingde mee op de talud, keurig 1,5 m afstand aanhoudend! Beide bands kwamen niet weg zonder een toegift gegeven te hebben! Het is zoals Jeroen Venema (gitarist B.A.R.) zei: “Een prachtig initiatief, goed georganiseerd, mooi publiek en heerlijk om weer te spelen.”

Voor de overnachters was het de volgende dag ook feest: een heerlijk ontbijtbuffet, inclusief gebakken ei met spek. De organisatie van het Stork Street Blues Festival (Albert, Janneke, Eric, Janet en Johan) kan met recht zeer trots zijn! Zoals Janneke en Eric treffend zeggen: “het is gelopen zoals we van tevoren hoopten dat het zo zou gaan lopen. Op naar volgend jaar voor de tweede editie.”