Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

In the picture 373 met Renée Meijer

In the picture 373 met Renée Meijer
Redactie: Mannes Schoppink

Aflevering 373: Renée Meijer (aangewezen door Suzanne de Vos).

Naam: Renée Meijer.

Leeftijd: 25 jaar.

Geboorteplaats: Zeewolde.

Burgerlijke staat: Superverliefd.

Kinderen: De fika family, maar geen ‘echte’.

Beroep: Horeca.

Ook bekend van: Die ene aflevering van Nieuws uit de Natuur, zo’n 15 jaar geleden met Martine Kruider en mijn (inmiddels overleden) hond Binkie.

Sport: Kickboksen ben ik weer gaan oppakken bij de nieuwe Next Level, iets met goede voornemens. Vroeger heb ik veel gehockeyd, maar de derde helft bleek mijn sterkste punt. Ik mis het wel!

Hobby’s: Uit eten gaan is toch wel langzaam aan een hobby aan het worden. Het valt ook onder marktonderzoek vind ik zelf, maar daar kom ik niet altijd mee weg.

Levensovertuiging/geloof: Ik geloof in karma, daar houdt het volgens mij wel een beetje op.

Levensmotto: What you give, is what you get.

Favoriete muziek: Jack Johnson.

Die tijd zou ik graag over willen doen: Mijn eerste praktijkjaar op de middelbare hotelschool in Amersfoort.

Daar blijf ik voor thuis: Een spelletjesavond, mét wijn.

Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Eerlijkheid duurt het langst.

Daar werd ik nou afgelopen weken blij van: De verjaardag van mijn tweejarige neefje.

Nieuws dat me afgelopen tijd raakte: De WetArbeidsmarktinBalans, wie heeft dat in hemelsnaam bedacht?

Ik zou wel een dag willen ruilen met: De bakker van Grootkarzijn, vroeg opstaan lijkt me verschrikkelijk, maar de hele dag omringd zijn door dat heerlijke brood lijkt me fantastisch.

Zeewoldenaar sinds: Ik geboren ben.

Ik koos voor Zeewolde omdat: Mijn ouders hier zijn gaan wonen, ben even gevlucht naar Leeuwarden en Amsterdam, maar teruggekomen voor het oprichten van fika.

Het sterke van Zeewolde: De saamhorigheid. Hier bedanken mensen de buschauffeur als ze uitstappen en worden mensen boos als je hen niet had herkend in de auto.

Mooiste plek van Zeewolde: De ochtenden bij fika zijn elke dag anders!

Zeewolde mist: Een horecaplein, even serieus…, dat gemeentehuis! Plus er staan zoveel leuke concepten en ideeën te wachten om de leegstand in het dorp aan te pakken. De ruimdenkendheid mag wat mij betreft ook wat omhoog in 2020.

Zeewolde 2040, wat moet in ieder geval blijven: Café Friends, wat een mooie avonden heb ik daar beleefd, en soms nog steeds.

Favoriet jaargetijde: Kan niet kiezen, nu met fika wellicht de zomer.

Wel of geen uitbreiding Lelystad Airport: Absoluut! En mensen die klagen over geluidsoverlast, alsjeblieft zeg. Reuring, dat kan Zeewolde alleen maar ten goede komen!

Vuurwerk wel of niet afschaffen bij nieuwe jaarwisseling: Dit mag van mij verboden worden, hoewel ik ook wel bang ben dat dan echt elke traditie verdwijnt. Het heeft ook weer wat, maar al die missende handen, dat geknal en die puinzooi…, ik weet het niet.

Ik merk wel/niet dat het beter gaan met economie: Wel, maar met vlagen. In de horeca merken wij wel dat mensen meer te besteden hebben, maar wel kieskeuriger zijn.

Zo bespaar ik energie: Goh, terugkerend onderwerp…, die goede voornemens, hè!

Volgende vakantie gaat naar: Flachau, vier dagen skiën met de hele familie.

Wens voor 2020: Niet veel eigenlijk, 2019 was voor mij een zeer bevlogen jaar, daar ga ik eerst maar eens bij stilstaan.

Je staat nu zo’n beetje een jaar aan het roer van Fika. Als jonge onderneemster laat je goed zien wat je kunt, maar ook wat je wil met Fika. Wat zijn je plannen voor de toekomst? (vraag Suzanne): Wij hebben veel aangepast bij fika, zijn er met een gestrekt been ingegaan en hebben het concept omgegooid. Wellicht wel een beetje té drastisch. Nu hebben we de juiste balans gevonden en dit hoop ik ook vast te kunnen houden in de zomerperiode. Niet te veel ‘ingewikkelds’ meer op de kaart, maar mensen nog wel blijven verrassen. Daar houd ik van.

Volgende keer in the picture: Hessel Rommes.

Mijn vraag aan hem: Jij bent keihard aan het werk met Total Body Management en zal wel extra druk zijn met alle mensen die goede voornemens hebben dit jaar. Ik vind je een topper, en het is superknap wat je allemaal al bereikt hebt met TBM in deze korte periode. Hoe ga jij om met deze snelle groei?