Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

In the picture 384 met Luuk Calboo

In the picture 384 met Luuk Calboo
Redactie: Mannes Schoppink

Aflevering 384: Luuk Calboo (aangewezen door Nico Hoogkamer).

Naam: Luuk Calboo.

Leeftijd: 47 jaar.

Geboorteplaats: Woudenberg.

Burgerlijke staat: Gelukkig getrouwd met Glenny.

Kinderen: Mijn zoon Sem en drie mooie cadeaus (Jurre, Jessie en Robin).

Kleinkinderen: Zoë, een échte zonnestraal!

Beroep: Zelfstandig ondernemer & olijfgaard in Zuid-Frankrijk.

Ook bekend van: De mensen die mij kennen.

Sport: MTB, voetbal, padel en de olijfgaard.

Hobby’s: FB, Calbolive (olijfolie), Brocante, KTR (Keep Them Rolling).

Levensovertuiging/geloof: Geloof in jezelf en wees behulpzaam, altijd.

Levensmotto: Doe je best, geniet en leef je droom, alles is nu.

Favoriete muziek: Imagine Dragons, BlØf, Marillion, Francis Cabrel.

Die tijd zou ik graag over willen doen: Ik kijk het liefst vooruit.

Daar blijf ik voor thuis: Mijn gezin, vrienden en gezelligheid.

Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Doe je best, geniet en haal eruit wat erin zit!

Daar werd ik nou afgelopen weken blij van: De saamhorigheid, solidariteit en veerkracht van onze samenleving in moeilijke tijden, we staan klaar voor elkaar als het er op aankomt.

Nieuws dat me afgelopen tijd raakte: Dat we erg kwetsbaar zijn, ondanks alle beschikbare wetenschap en technologie. Dat 75 jaar bevrijding en leven in vrijheid niet met zijn allen beleefd en gevierd kan worden.

Zeewoldenaar sinds: 2001.

Ik koos voor Zeewolde omdat: Puur toeval, maar inmiddels een van de mooiste plekken van NL!

Het sterke van Zeewolde: Ondernemend, sportief, flexibel, enorm veel vrijwilligers, initiatiefrijk, veel mogelijkheden (sport, werk, vrije tijd, zorg,etc.) voor alle leeftijden.

Zeewolde mist: Dat we ons vooral moeten realiseren wat er allemaal wél is.

Favoriet jaargetijde: Ieder jaargetijde heeft mooie kanten, maar toch vooral de zomer (zon) en herfst (olijfoogst!).

Coronavirus legt heel het land plat: Rustig blijven, accepteren, mouwen opstropen en aanpakken, het zal vaker (gaan) voorkomen. Het land ligt niet plat, integendeel, er zijn momenteel heel veel mensen die keihard werken om de schade te beperken (zorg, boeren, onderwijs, fruittelers, ondernemers, overheid etc.), in alle opzichten.

Wat voor mij gevolgen zijn van corona: Hier kan ik niet op ingaan, het raakt ons allemaal.

Zo houd ik mij de hele dag bezig: Nuchter blijven, nadenken en handelen, anderen helpen daar waar mogelijk.

Wat er met voetbalcompetitie moet gebeuren: Streep erdoor/duidelijkheid, teller weer op nul en wanneer het weer verantwoord is volle bak ertegenaan om weer mooie sportmomenten samen te creëren.

Hier ga ik mij vanaf nu niet druk meer om maken: De voetbalcompetitie…….

Ik merkte wel/niet dat het beter ging/gaat met economie: Het ging te snel weer te goed voor de meeste mensen en bedrijven. We zijn niet (meer) gewend om altijd voorbereid te zijn op eventuele moeilijkere (financiële, welvaart) tijden en wijzen meteen naar de regering, bestuurders en instanties in plaats van wat meer zelfredzaam en onafhankelijk te zijn, daarom komen mindere tijden zo hard binnen……

Maximumsnelheid overdag naar 100 km/u: Te bizar voor woorden, maar we zijn blijkbaar een gewillig volk.

Zo bespaar ik energie: Veel olijfbomen planten, die nemen CO2 op, en olijfolie produceren om fossiele brandstoffen verbruik terug te brengen. Daarnaast natuurlijk zonne-energie en LED- verlichting thuis en op de fabriek.

Volgende vakantie gaat naar: De olijfgaard in de Ardèche en Kroatië.

Het feit dat ik door Nico Hoogkamer werd aangewezen voor deze rubriek: Een leuke verrassing!

Hoe kan ik nou zien wat een goede extra vierge olijfolie is? (vraag van Nico): Leg ik hem graag uit onder het genot van een goed glas wijn!

Wat ik verder nog kwijt wil: Nico, hartelijk bedankt!

Volgende keer in the picture: Simon Dekker (fruitteler, appelgaard).

Mijn vraag aan hem: Simon, je bent nu tweede generatie fruitteler en bezig het mooie bedrijf over te dragen aan de derde generatie, redelijk uniek te noemen. Wat is het geheim achter ‘de appels van Dekker zijn éxtra lekker’?