Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

In the picture 405 met Sabina van Werkhoven

In the picture 405 met Sabina van Werkhoven
Redactie: Mannes Schoppink

Aflevering 405: Sabina van Werkhoven (aangewezen door Sylvana van Galen).

Naam: Sabina van Werkhoven-de Wit.

Leeftijd: 44.

Geboorteplaats: Guatemala City.

Burgerlijke staat: Twintig jaar getrouwd met Gudo van Werkhoven.

Kinderen: Naomi (18), Boaz (16).

Beroep: Sportinstructrice, personal trainer, groepslesinstructrice.

Ook bekend van: Kickoff Gym.

Sport: Spinning, yoga, steps, power, fitness. HIIT-trainingen.

Hobby’s: Vakantie, racefietsen, wintersport.

Levensovertuiging/geloof: Van huis uit christelijk, tja, dat blijft toch altijd wel bij je.

Levensmotto: Pluk de dag. Leef alsof het je laatste kan zijn.

Favoriete muziek: Heel veel, vooral muziek waarop je kan dansen en een feestje kan vieren!

Die tijd zou ik graag over willen doen: De baby-, peuter- en kleutertijd van onze kinderen.

Daar blijf ik voor thuis: Voor mijn gezin, vrienden en familie of gewoon met manlief op de bank met een goed glas wijn, hapjes en een serietje op Net Flix.

Dat heb ik vooral van m’n ouders meegekregen: Mijn ouders hebben mij geadopteerd toen ik negen maanden was. Wij als gezin hebben veel gereisd, daardoor heb ik mooie dingen, maar ook veel armoede gezien. Waar ik vandaan kom is het ook arm. Hierdoor heb ik het besef gekregen dat het een privilége is om in Nederland te wonen en dat niets vanzelf komt. Door hard werken en ergens voor gaan, soms met een beetje geluk kom je daar waar je wilt zijn en doe je uiteindelijk wat je leuk vindt, zoals mijn werk en wonen.

Daar werd ik nou afgelopen weken blij van: Dat mijn neefje vader is geworden van een dochter, ze is met 25 weken geboren en naar omstandigheden gaat alles goed.

Nieuws dat me afgelopen tijd raakte: Op 4 augustus de explosie in Beiroet. Vluchtelingen uit Moria..., eigenlijk is er iedere dag wel iets wat me raakt, kijk maar naar het Journaal.

Zeewoldenaar sinds: 2010.

Ik koos voor Zeewolde omdat: Onze kinderen toen nog klein waren, 6 en 7 jaar, het is hier voor hen fantastisch om op te groeien. Klein, leuke school, leuke mensen, lekker rustig, alles dichtbij. Voor onze hond is het ook heerlijk, parkjes en bos en water, genoeg om lekker uit te waaien.

Mooiste plek van Zeewolde: De Bonshaven waar we sinds een jaar wonen geeft me iedere dag een vakantiegevoel, zelfs als het stormt.

Wat voor mij gevolgen waren van corona: Dat ik niet kon werken vond ik vreselijk.

Dit heb ik het meest gemist door corona: Sporten, lesgeven op de sportschool. Gelukkig kon ik nog lekker fietsen buiten met m’n vriendinnen en Gudo.

Zin of onzin van ‘anderhalve meter’: Zin denk ik, dat hoop ik dan ook maar, anders is al dat krampachtige gedoe voor niets geweest. Ik doe mijn uiterste best in de supermarkt om afstand te houden, maar ja, soms lukt dat gewoon niet.

Wat te doen met Zwarte Piet: Beetje achterhaald in deze tijd. Laat het lekker een roetveeg-, roomsoes-, stroopwafel- of tompoespiet zijn. Leuk en gekleurd. We moeten af van die eeuwige discussie. Het is een kinderfeest en laten we dat zo houden en wij als volwassenen moeten ons als volwassenen blijven gedragen, lijkt me.

Trump of Biden: Geen van beiden, jammer dat Obama er niet meer is.

Volgende vakantie gaat naar: Als corona het toelaat gaan we weer naar Spanje, heerlijk kamperen.

Uitdaging nieuwe (winter)seizoen: Misschien weer op wintersport, dat zou leuk zijn.

Het feit dat ik door Sylvana van Galen werd aangewezen voor In the picture: Leuk, niet verwacht.

Welke sport heb jezelf nog nooit gedaan en zou je wel nog een keer willen doen? (vraag Sylvana): Windsurfen heb ik nog nooit gedaan en dat lijkt me echt een uitdaging. Even heel wat anders... De eerste les staat al in mijn agenda.

Wat ik verder nog kwijt wil: Probeer te doen wat je leuk vindt, daar word je waarschijnlijk een gelukkiger mens van. Lees/luister een keer ‘365 dagen succesvol’, kan echt een eyeopener zijn.

Volgende keer in the picture: Ingrid Edelbroek.

Mijn vraag aan haar: Welke berg zou jij met ons zessen een keer willen beklimmen en dan heb ik het niet over een heuveltje.