Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Ik heb het potje vet al op de tafel gezet

Ik heb het potje vet al op de tafel gezet

Op elkaars lip zitten is nooit goed. Corona heeft daar geen goed aan gedaan. Het schijnt dat er de afgelopen maanden veel huwelijken en andere relaties versneld op de klippen zijn gelopen. Ik moet het gauw afkloppen, maar bij ons is het goed gegaan. M’n wederhelft en ik hadden het over een heel andere boeg gegooid. Je denkt toch niet dat wij elkaar de hele tijd op de bank aan zaten te staren? Asjeblieft zeg! We hebben juist deze tijd veel gezamenlijke bezigheden ontdekt. Zoals bijvoorbeeld fietsen en wandelen. Ik denk dat we nog nooit zoveel op de fiets hebben gezeten als dit voorjaar. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is wind in de banden. Je stapt op en gáán met die banaan! Het voordeel ten opzichte van wandelen is dat je wat minder gespreksonderwerpen nodig hebt. Die dienen zich trouwens vanzelf wel aan, want je komt het halve dorp tegen. En wat heeft Zeewolde dan ook een mooie plekjes! Of je nu richting het Tulpeiland, de Gelderse Slenk of achter de golfbaan langs fietst, het is overal genieten! Rij je langs De Parel en kom je mensen met volle boodschappentassen tegen, geheid dat je te maken hebt met tijdelijke medelanders uit het oosten van ons werelddeel. Soms zitten er bij onze arbeidsvrienden hele kratjes bier onder de snelbinders. Voorboden van een gezellige avond of weekend... Wij groeten altijd vriendelijk en krijgen steevast een knikje of instemmend gemompel terug.

Voor het wandelen moet je je goede (wandel)schoenen aantrekken. Van alle kanten ben je zó de bossen in, maar zelfs dicht bij huis hebben we voor ons onbekende stukjes Zeewolde ontdekt. Voor wandelen moet je wel wat meer tijd uittrekken. Ook hierbij kom je echter jan en alleman tegen. In het begin lette iedereen nog wel wat meer op de afstand, maar dat angstvallig een meter extra de berm ingaan bij het elkaar tegenkomen ligt gelukkig achter ons. Tijd dat alles weer helemaal normaal wordt, maar goed, dat is een ander verhaal.

En terwijl er nog steeds activiteiten en evenementen worden doorgeschoven naar volgend jaar (wat zal het dan druk worden!), zijn er ook die wél doorgaan. Natuurlijk wel in sterk gewijzigde en/of afgeslankte vorm, maar waar je toch met een beetje vindingrijkheid al niet kunt komen... We hebben het over de Home Edition van de Avond4Daagse Zeewolde. Je mag zelf weten wanneer je loopt, je prikt vier momenten, als je maar vóór 31 augustus je missie voltooid hebt. Ben je eenmaal begonnen, dan heb je twee weken de tijd je vier ochtenden/middagen/avonden te prikken. Het bijzondere van de Home Edition is dat je bij je eigen voordeur kunt beginnen (via een speciale wandelapp). Het is de bedoeling dat je daar ook weer terechtkomt. Mocht het niet lukken, dan ligt dat echt aan jezelf. M’n al genoemde wandelmaatje en ik gaan ons er zeker voor opgeven. We hebben het potje vet al op de tafel gezet (naast de zeep en desinfecterende handdoekjes). Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter, alweer een kilometer!