Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Vragen voor Zeewolde ‘K WIS’T editie 2020 om nu alvast over na te denken

Vragen voor Zeewolde ‘K WIS’T editie 2020 om nu alvast over na te denken

De organisatoren van Zeewolde ‘K WIS’T zijn al bezig met de vragen voor de lustrumeditie van de dorpsquiz eind 2020. Om alvast over na te denken dus!

1. Hoeveel vuurwerk werd in bij de overgang van 2019 op 2020 afgestoken in de gemeente Zeewolde en maak daarbij onderscheid in a). legaal vuurwerk afgestoken vóór 18.00 uur; b). illegaal vuurwerk afgestoken vóór 18.00 uur; c). legaal vuurwerk afgestoken na 18.00 uur; d). illegaal vuurwerk afgestoken na 18.00 uur.

2. Hoeveel goals kreeg Gerrit Jan Gorter in de loop der jaren als doelman van het gemeentelijke team om de oren in de traditionele Nieuwjaarskraker tegen het G-team en wat was daarbij het gemiddelde per wedstrijd?

3. Op welke datum bezorgde Post NL de kerstkaarten die op maandag 23 december 2019 op de bus werden gedaan?

4. Wie waren de deelnemers aan de damsimultaan van Hennie de Ruyter tijdens de eerste editie van het jaar 2000 en zet hun achternamen daarbij op alfabetische volgorde.

5. Welk attribuut zorgde voor de beslissing tijdens de finale van het fluitketelschuiven 2019/2020 op de ijsbaan van Zeewolde Winterworld?

6. Welke vijf ingrediënten waren het meest favoriet bij de Kerstpakkettenactie 2014?

7. Hoeveel ‘gouden’ bruidsparen waren er in Zeewolde in 2017?

8. Hoeveel geld leverden de gezamenlijke acties van de Rotaryclub Zeewolde en de Lionsclub Zeewolde op? Tip: het gaat om guldens.

9. Welke sportverenigingen in Zeewolde zijn niet onder de vlag van de gezamenlijke ASVZ van start gegaan en zet daarbij de oprichtingsdata op volgorde.

10. Reken het verschil uit tussen de grootste en de kleinste windmolen (in ashoogte) die er in de loop der jaren in Zeewolde zijn geweest.

11. Wat was de gemiddelde temperatuur van het water van het Wolderwijd bij de Nieuwjaarsduiken van 2004 tot en met die van 2020?

12. Wie was de opvolger van de langstzittende wethouder van Zeewolde en wie de voorganger van de kortstzittende?

De vragen moet nog worden gescreend en het is best mogelijk dat ze de eindstreep helemaal niet halen. Mochten de vragen te moeilijk blijken te zijn, we kunnen altijd nog overgaan op het kaliber van welke kerk er aan het Kerkplein in Zeewolde staat en welke maand 28 dagen heeft. Ook op die vragen kun je je echter verkijken, elke maand heeft namelijk 28 dagen.