Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 april 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

9 mei Trailrun in Wapenveld

9 mei Trailrun in Wapenveld
Foto: Trailrun Wezep
Ingezonden door: Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe

Trailrun Wezep organiseert op zaterdag 9 mei voor de tweede keer de Trailrun in Wapenveld. De start is vanaf Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe. Het parcours is uitgestippeld door de prachtige natuur en 100% op onverharde ondergrond. Liefhebbers kunnen inschrijven om deel te nemen aan deze sportieve en recreatieve loop. Tijdens de eerste editie liepen er meerdere deelnemers uit Zeewolde mee. Loop jij dit jaar ook mee?

Twee Nederlandse toppers verschijnen aan de start. Wilma Dierx, een docente Nederlands die 224 kilometer in één etmaal kan hardlopen. Sameena van der Mijden is geboren in New Delhi, India en woont nu in Arnhem. Met 100 kilometer hardlopen haalde de Arnhemse studente 47.000 euro op voor Serious Request, het radioprogramma dat opkomt voor slachtoffers van mensenhandel.

Trailrun is een populaire manier van hardlopen in een natuurlijke omgeving, waarbij de tijd minder interessant is. Hoe kleiner de paden hoe enthousiaster de deelnemers zijn. Er zijn verschillende afstanden je kan je inschrijven voor de 5, 10, 21 en 42 kilometer. Daarnaast is er een canicross van 10 kilometer.

De organisatie start vanaf Fysio+ Fitness Noord Oost Veluwe aan de Kwartelweg 1a in Wapenveld. Daar zijn koffie, thee, sportdrank en sportrepen verkrijgbaar. Na afloop is er de gelegenheid om te douchen. Inschrijven voor de Trailrun kan tot 1 mei, maar vol is vol. Voor vragen en inschrijven verwijzen wij u graag naar de website van Trailrun Wezep http://trailrun-wezep.nl.