Zeewolde Actueel

Woensdag, 8 april 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Freerunners van GV de Zeesterren in de prijzen bij IFKF

Freerunners van GV de Zeesterren in de prijzen bij IFKF
Redactie: Saskia de Wijk

FRIESLAND - Op 15 en 16 februari organiseerde Eijer Producties de zesde editie van het Iepen Frysk Kampioenskip Freerunning, beter bekend als het IFKF. Het IFKF is een open freerunning competitie waar iedereen, ongeacht leeftijd en niveau, welkom is om deel te nemen. Het is de grootste freerunning competitie ter wereld.

Onder begeleiding van trainer Stephan kwamen vier freerunners van gymnastiekvereniging de Zeesterren in actie. Als eerste Manasse. Hij heeft een mooie run laten zien in de categorie Speed recreatie 10 jaar. Hij behaalde een mooie 6e plaats. Met 21 deelnemers in deze categorie was de concurrentie groot.

Hierna was Joeri aan de beurt in de categorie Style en Speed recreatie 11 jaar. Hij heeft bij Speed een super goede en snelle run laten zien en heeft daarmee verdiend een mooie beker gewonnen voor de 1e plaats.

Als laatste freerunner van de Zeesterren op de zaterdag deed Julian mee in de categorie Speed recreatie 15 jaar en ouder. Ook hij liet zien wat hij kon en dat was goed voor een mooie 2e plaats.

Op de zondag kwam Friso in actie in de categorie Style 15-18 jaar. Ook voor hem was het deelnemersveld groot, dus hij moest wat risico nemen om een kans te maken op een beker. Hij liet een hele vette run zien, maar kwam helaas niet in de prijzen door een val.

Op vrijdag 10 april wordt het freerunpark tegenover Het Baken geopend. Wil je leren hoe je hier goed en veilig kunt freerunnen? Kom dan trainen bij G.V. De Zeesterren op de maandag of vrijdag. Meer informatie freerunning@zeesterren.nl