Zeewolde Actueel

Vrijdag, 29 mei 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Gert Visscher 25 jaar trainer bij VV Zeewolde

Gert Visscher 25 jaar trainer bij VV Zeewolde
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Gert Visscher is een kwarteeuw in dienst van VV Zeewolde. Al die 25 jaar traint hij de jeugd van de voetbalvereniging. Verspreid over drie periodes had hij bovendien tien jaar lang het eerste elftal onder zijn hoede. Momenteel is hij ‘hoofd onderbouw’ en traint hij de JO17-1.

Foppe

Gert Visscher (53) komt oorspronkelijk uit Lelystad, waar hij bij het plaatselijke SVL voetbalde. Hij doorliep er alle hoogste jeugdteams en kwam al voor zijn twintigste in het eerste elftal. Gert herinnert zich dat als een ‘heel mooie tijd’. “We werden een paar keer achter elkaar kampioen. Een hoofdklasse was er destijds nog niet. De eerste klasse was het hoogst haalbare, wij speelden daar net een klasse onder.” Gert ging naar het CIOS in Heerenveen en ontmoette daar trainers als Foppe de Haan en Hans Westerhof. “Die gaven wel op een heel andere manier training! Foppe heeft me ooit nog eens gevraagd bij Heerenveen te komen voetballen. De club speelde toen nog in de eerste divisie. Misschien dat ik het nu wel zou doen, ik heb het toen niet gedaan.” De talentvolle Lelystedeling merkte dat hij eigenlijk veel meer plezier had in het geven van trainingen dan in het voetballen zelf. “De eerste vier jaar heb ik dat toen gedaan bij SVL. In 1994 werd ik gebeld door Nico Ketting van VV Zeewolde. We kwamen in gesprek en ik werd enthousiast. Het was wel een hele overstap. Bij SVL trainde ik landelijke jeugd, hier was B1 net kampioen geworden van de derde klasse. Je had in die tijd spelers als Michiel Bibo en Anne Jan de Vries.”

Van 1997 tot 1999, van 2001 tot 2005 en van 2012 tot 2016 was Gert hoofdtrainer van VV Zeewolde. “In die drie periodes zijn we met het eerste ook drie keer gepromoveerd. De laatste keer voor mij was toen we via de nacompetitie naar de tweede klasse promoveerden.” In de 25 jaar met Gert Visscher als trainer was er ook één degradatie. “Helaas is dat inderdaad ook gebeurd, ja. Voor mij was dat een heel vreemde periode. Onze zoon Bender was door een tekenbeet ernstig ziek geworden en lag in het ziekenhuis. Als gevolg van de ziekte van Lyme kreeg hij enkele keren een TIA. Ik ben door blijven werken, omdat ik dacht dat ik mijn zinnen dan beter kon verzetten. Misschien had ik op dat moment moeten stoppen als trainer, maar dat is achterafgepraat. Bender is intussen 9, hij voetbalt lekker en doet het goed op school. Ik moet wel zeggen dat degradatie in dat jaar voor mij een ander plekje kreeg door wat er privé gebeurde.”

Bekerstunt

Gert maakte diverse mooie momenten mee in de 25 jaar dat hij inmiddels werkzaam is bij VV Zeewolde. “Ik noemde al de laatste keer dat we met het eerste van de derde naar de tweede klasse promoveerden. Daar hadden we echt naartoe gewerkt. Of de promotie van JO13-1 naar de divisie met de hele mooie lichting die we op dat moment hadden. Dan denk ik natuurlijk ook aan de bekerstunt uit 2016 tegen VVOG. Het leek wel of we de beker dat jaar belangrijker vonden dan de competitie. We kwamen aanvankelijk met 1-0 achter, maar daar bleef het bij. Toen maakte Ewout Wijnbergen in de 80e minuut met een wereldgoal gelijk, zo’n doelpunt maakt hij nooit weer. In de strafschoppenserie pakte Romero Butz er drie. Tim Brockhoff, afkomstig van VV Zeewolde, miste de laatste strafschop voor VVOG, waardoor wij doorbekerden.” Meer privé was er nog een prachtig moment. “Marianne en ik zijn in 2000 getrouwd. Alle jeugdspelers waren van school gehaald en wachtten ons bij het versierde clubhuis op. Geweldig was dat.”

Gevraagd naar een elftal ‘toppers’ met wie hij ooit trainde, gaat Gert er eens goed voor zitten. “Doel Martin van Barneveld, achter Jasper van Scherrenburg, Maurizio Sleurink, Tim Brockhoff en Joran Swart, midden Reinier Joustra, Patrick Ozinga en Rick van der Moolen en voorin Martijn Berden, Job Hoogendoorn en Lucas Pelgrum. En eigenlijk wil ik Denilson Ramazan, Henry Compagner en Willem Hensums ook wel laten spelen.”