Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Hockey Club Zeewolde winnaar eerste editie Poldercup

Hockey Club Zeewolde winnaar eerste editie Poldercup
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Zaterdag 29 augustus werd voor het eerst gestreden om de unieke Poldercup: hét regionale hockeytoernooi dat in het teken stond van de start van het nieuwe hockeyseizoen. Na maanden van niet kunnen hockeyen en daarna alleen maar trainen, mochten de teams voor het eerst weer echt wedstrijden spelen. Met een uitstekend resultaat voor Hockey Club Zeewolde!

Op vijf hockeyverenigingen gingen meer dan 90 hockeyteams de strijd met elkaar aan. Alle teams van D t/m A leeftijd deden mee. Bij MHC Lelystad speelden alle A-teams, op de Almeerse hockeyclub de B-teams en bij MHC Buitenhout alle jongens C- en D-teams. Bij MHC Flevoland speelden alle meisjes C-teams en alle meiden D-teams waren welkom bij HC Zeewolde.

Een beetje wedstrijdspanning was er wel. Kunnen we nog wel hockeyen? Hoe gaat het in het nieuwe team? En kennen we de regels nog wel? Het was voor iedereen weer even wennen. Maar wat was het een mooie dag. Vol met spel, inzet en heel veel plezier. De ontmoeting tussen spelers, coaches, en vrijwilligers zorgde voor een sfeer waardoor clubs nader tot elkaar kunnen komen en samenwerkingen in de toekomst makkelijker tot stand komen

Uiteindelijk werden alle uitslagen van alle locaties bij elkaar gevoegd. Hockey Club Zeewolde kwam daarbij als overall winnaar uit de bus. Een resultaat waar alle deelnemende teams van HCZ trots op mogen zijn!

Dit toernooi werd georganiseerd door Hockey Below The Sea in samenwerking met Enjoy & Perform, The Hockey Centre en alle verenigingen. De organisatie hoopt dat de Polder Cup een terugkerend evenement kan worden. “Speciale dank gaat uit naar de tomeloze inzet van alle vrijwilligers!”