Zeewolde Actueel

Donderdag, 2 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Leen den Boer aan de slag bij Sparta Nijkerk

Leen den Boer aan de slag bij Sparta Nijkerk
Redactie: Mannes Schoppink

NIJKERK / ZEEWOLDE – Leen den Boer gaat het nieuwe seizoen aan de slag als trainer van Sparta Nijkerk JO19-1.

Leen den Boer (54) was in 1982 medeoprichter van VV Zeewolde. Zijn ouders Leen sr. en Netty den Boer hadden vanaf 1978 een landbouwmechanisatiebedrijf op het Trekkersveld, reden waarom de familie Den Boer met recht een pioniersfamilie mag worden genoemd. Tot zijn dertigste voetbalde Leen in het eerste elftal, waarna hij door de toenmalige trainer Harry Hamstra (1958-2017) werd gevraagd elftalleider te worden van VV Zeewolde 1. Daarnaast was hij op diverse fronten actief bij de vereniging. Zo was hij in 1990 de initiator van de jaarlijkse jeugduitwisseling met het Engels-Schotse Berwick Rangers, een traditie die inmiddels al dertig jaar standhoudt en die dit jaar vanwege corona voor het eerst een jaartje moet overslaan. Daarnaast was Leen jarenlang de stuwende kracht achter de oud-papierinzameling. Dit alles leverde hem in 2015 het erelidmaatschap van de Zeewolder vereniging op.

Leen was al 48 toen hij voor het eerst een trainerscursus ging volgen. Daarna ging het snel. In 2016 behaalde hij zijn TC2 en twee jaar later rondde hij de cursus HJO-B af met een diploma. Tevens kreeg hij de gelegenheid in de wereld van het betaalde voetbal te kijken. In 2015 begon hij op vrijwillige basis als videoanalist bij NEC Nijmegen. Dit zette hij twee jaar later voort bij Almere City. Uiteindelijk kon hij op deze wijze van zijn hobby zijn werk maken. De laatste twee seizoenen was Leen betrokken bij de videoanalyse van Go Ahead Eagles uit Deventer. Bij deze club voetballen sinds het bijna afgelopen seizoen Martijn Berden en Joran Swart uit Zeewolde.

Na 37 jaar vrijwilliger, leider en trainer te zijn geweest bij VV Zeewolde, maakte Leen augustus vorig jaar de overstap naar ASV Dronten JO19-1. Het Drontense avontuur bleef beperkt tot één seizoen. Volgend seizoen kan Leen aan de slag bij Sparta Nijkerk JO19-1. Daar heeft hij veel zin in, laat hij weten op de website van de club. “Nu de mogelijkheid zich voordoet om trainer te worden bij VV Sparta Nijkerk, hoef ik niet lang na te denken. Een club met naam, die met de nieuwe O23 op een hoog niveau gaat spelen. Het eerste elftal wat ambitieus de top nastreeft, waarbij de aansluiting voor de jeugd een mooie en belangrijke uitdaging is naar die teams. Graag wil ik daar mijn steentje aan bijdragen! Ik hoop jullie, Spartanen, binnenkort in goede gezondheid en een mooie sfeer op de Ebbenhorst te ontmoeten.”

Foto: Erik Pasman / Go Ahead Eagles.