Zeewolde Actueel

Donderdag, 2 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Lokale viswedstrijden mogen weer

Lokale viswedstrijden mogen weer
Foto: HSV Ons Stekkie
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Bij het strikt naleven van het protocol is het vissen van kleinschalige wedstrijden weer toegestaan, mits op het eigen water van de vereniging en met eigen leden. De grote open wedstrijden staan pas vanaf 1 september mogelijk weer op de kalender. De NOC/NSF en de landelijke hengelsport is na lang overleg tot dit besluit gekomen.

In Zeewolde heeft hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’er alles aan gedaan om een strak schema uit te zetten waardoor alle risico’s tot het absolute minimum worden beperkt. Alle noodzakelijke informatie is te lezen op www.visseninzeewolde.nl

Zo loopt alle wedstrijdcommunicatie, waaronder aanmelden en betaling, via de ‘corona wedstrijd’-app en de website. De wedstrijdcommissie loot zelfstandig. Voor de deelnemers zonder app mag er gebeld worden met de wedstrijdleiders Patrick vd Bovenkamp en of Anton Sterenberg. Zij zijn wisselend weger/stekken uitzetter of Corona verantwoordelijke.

Deelnemen aan de viswedstrijd geschiedt op eigen verantwoordelijkheid. Steknummers worden drie meter van de waterkant duidelijk leesbaar neergezet. Het parcours wordt afgezet om toeschouwers op afstand te houden. Wat techniek betreft geldt in dorpsgrachten altijd de vaste hengel en de Spiekvaart en/of kanalen de vrije hengel. Deelnemers rijden individueel naar hun stek toe. Na bekend maken van de steknummers mag de stek opgebouwd worden en wordt gewacht op het eerste signaal aanvang vissen, om 08.00 uur. Er wordt gevist tot 12.00 uur, dan volgt het tweede, tevens eindsignaal.

Na afloop volgt de weging, De wedstrijdleider legt de telkens, de tussentijds ontsmette, weeg attributen neer achter de stek van de visser die zelfstandig de weging doet. De schaal wordt mede door de wedstrijdleider afgelezen. De uitslag wordt in de app gedeeld gevolgd door een drive-thru prijsuitreiking. Elke deelnemer pakt alleen zijn eigen prijs.

Bij ‘Ons Stekkie’ wordt hard gewerkt om de landelijke sportviskaravaan van sportvisserij Nederland naar Zeewolde te halen, een groot gratis evenement voor elke jeugdige sportvisser. Houd de website in de gaten voor meer informatie hierover.