Zeewolde Actueel

Vrijdag, 5 juni 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Pittige jeugdcrosscompetitie met stijgers en dalers

Pittige jeugdcrosscompetitie met stijgers en dalers
Redactie: Saskia de Wijk

AMERSFOORT / ZEEWOLDE - Birkhoven Amersfoort was afgelopen zaterdag het toneel voor de tweede regionale jeugdcrosscompetitie.

Een mooi maar pittig parcours met veel heuvels en smalle paden. Zo ook bleek, want niet alle atleten van Zeewolde konden hun positie in het klassement behouden. Stijgers waren er echter ook. Zoals Siebe Westerhof, Ewoud van Schaik, Luca Krijger, Iris van Eerde, Rosalie Kriek, Daniel Verweij, Philein Buitenhuis, Niek van Reen, Damian Verweij, Oscar Jongema, Julian Krist, Roos Liefhebber en Louise Oosterhuis.

Selina Franken werd met overmacht eerste bij de MJC, Thijs van Schaik, Kevin Juffer en Thijmen Versteeg wisten in hun categorie eveneens de respectievelijk tweede, derde en eerste plaats te behouden. Nieuwkomer Floris Smulders pakte na Thijmen de tweede plaats. In totaal stonden er rond de 900 atleten aan de start, waarvan 34 atleten uit Zeewolde.

De derde en laatste jeugdcrosscompetitie vindt plaats op zaterdag 8 februari en wordt georganiseerd in Zeewolde, door Zeewolde Atletiek.