Zeewolde Actueel

Maandag, 21 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Prima prestaties Pareltriathleten

Prima prestaties Pareltriathleten
Foto: Jos Oostendorp
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – De omgeving rond camping De Parel aan de Groenewoudseweg was zondag 13 september het decor voor de jaarlijkse Pareltriathlon van TVZ. De wedstrijdcommissie kijkt terug op een zeer succesvolle dag: “In deze ‘cancelled cultuur’ hebben we tegen de stroom in toch een wedstrijd op de mat weten te leggen waar maar liefst 120 triatleten op af kwamen als beren op honing.”

Klokslag 10.00 uur dook de eerste shift van vijf atleten het nog donkere water in. Mooi eerbetoon dat de voorzitter van TVZ, Thomas van den Hof, hier onderdeel van uitmaakte. De eer voor de allereerste die de mooi ontworpen watertrap mocht bestijgen na 600m genieten van de heerlijke watertemperatuur was echter Daan van Oosten, kersvers lid van het TVZ_triathlonteam, als vanouds gesponsord door Paramedische Centrum Luxor, die ook als vanouds de EHBO deze hele dag verzorgde. Daan kwam ook als allereerste van de fiets af, maar kon niet verhinderen dat teamgenoot Casper van Dam (uit Harderwijk) de snelste ochtendtijd klokte na 1:03:50. Daan was nog wel drie luttele seconden sneller dan snelste middagman Remon Hemmes (1:04:20) uit Nunspeet. Waarmee en passant het regionale karakter van deze wedstrijd onderschreven is.

De dameswedstrijd werd gewonnen door de Limburgse Robin Dreyling. De eindtijd van deze zeer talentvolle juniore was echter 1:02:29, waarmee zij de overall winnaar van de Pareltriathlon 2020 werd. Hoe prettig zal haar gevoel geweest zijn op de terugweg naar Born, als je weet dat je 56 mannen geklopt hebt?? En dat je hebt gelezen dat de organisatie de prijs bij je thuis komt bezorgen?? Robin werd overigens vorig jaar derde op het NK Junioren sprinttriathlon. De in de triathlonwereld eveneens bekende Ilona Eversdijk legde beslag op de tweede plaats (1:04:53, en vijfde overall waarmee en passant onderschreven is dat de kwaliteit van de dameswedstijd bijzonder hoog lag) en Maaike Telkamp werd derde.