Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Reinier Joustra leidt VV Zeewolde in laatste tien minuten naar moeizame overwinning op SKV

Reinier Joustra leidt VV Zeewolde in laatste tien minuten naar moeizame overwinning op SKV
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Fraai was het allemaal niet, maar de overwinning van VV Zeewolde zaterdagmiddag 8 februari op SKV uit Wageningen was een heel nuttige en leverde gewoon drie punten op.

Zeewolde moest het zaterdagmiddag doen zonder de geschorste Ronald Hoek, die een week eerder in de uitwedstrijd tegen Terschuurse Boys na twee keer geel van het veld werd gestuurd. De wedstrijd in Terschuur was wel een hoopvolle geweest. De overwinning op de hoger geklasseerde tegenstander had eens te meer aangegeven dat iedereen dit seizoen iedereen kan verslaan in de 3e klasse B. De uitwedstrijd tegen SKV in november had Zeewolde met 2-0 gewonnen door twee goals van Ali Akachar. Romero Butz wist destijds in Wageningen een strafschop te stoppen.

Het meeste publiek op sportpark De Horst stond zaterdagmiddag onder de overkapping van het clubhuis, een van de speciaal geplaatste parasols of een eigen paraplu, want het was miezerig en onaangenaam weer. De wedstrijd zelf wilde maar niet op gang komen. Over en weer was er veel balverlies, waardoor de beide keepers nauwelijks in actie hoefden te komen. De enige die zich in de eerste helft wist te onderscheiden, was Jan Struijk. De pas overgekomen nieuweling joeg achter elke bal aan. Na een half uur was hij twee maal dicht bij succes, maar hij had de pech dat zijn medespelers niet voldoende op zijn acties anticipeerden. In de 34e minuut kopte Ramon Chaigneau na een voorzet van Struijk net naast, maar daarmee is eigenlijk alles over de eerste helft ook wel gezegd.

Direct na rust werd er wel gescoord, maar dan door de gasten uit Wageningen. Veel toeschouwers waren nog niet eens terug uit de kantine of zullen hooguit hebben gezien dat Lars Dolphijn de gevierde man was: 0-1. De treffer was een flinke domper voor de formatie van Peter Epe. Er moest ineens uit een heel ander vaatje worden getapt en dat gebeurde niet. Er was niemand bij de polderboys die z’n medespelers op sleeptouw wist te nemen. Zelfs Denilçon Ramazan haalde zijn gebruikelijke niveau niet, terwijl er bij Ali Akachar zelfs zo goed als niets lukte. Met een katachtige redding hield Romero Butz in de 70e minuut de thuisploeg in de wedstrijd, anders was het op dat moment 0-2 geweest en het duel gespeeld. Een belangrijk moment vier minuten later was het inbrengen van Julian de Roder voor Rutger de Vries. Reinier Joustra werd daarbij een positie naar voren geschoven. Die omzetting werd in de 79e minuut beloond. Daar was echter wel een geweldige blunder van SKV-goalie Dennis van den Berg voor nodig. De doelman liet de bal los, waarna Joustra er als de kippen bij was om deze in de verre hoek te schieten: 1-1. Het publiek, dat deels al was afgehaakt, leefde plotseling weer op en moedigde de thuisploeg aan op jacht te gaan naar meer. En zowaar, in de 86e minuut gebeurde waar niemand meer op had gerekend. Een voorzet van Jan Struijk bereikte de geheel vrijstaande Joustra, die met het nieuwe buitenkansje wel raad wist: 2-1. Scheidsrechter Erik Maat trok acht minuten blessuretijd bij, maar de gasten waren dermate aangeslagen dat de overwinning van Zeewolde geen moment meer in gevaar kwam. Aanvoerder Reinier Joustra werd na afloop terecht uitgeroepen tot man of the match. Romero Butz had het ook kunnen zijn, zonder zijn cruciale redding halverwege de tweede helft zou Zeewolde immers met lege handen zijn blijven staan. In plaats daarvan werd het een overwinning en bereikten de polderjongens voor het eerst dit seizoen het linkerrijtje van de ranglijst.

Opstelling Zeewolde: Romero Butz, Ramon Chaigneau, Maurizio Sleurink, Jasper van Scherrenburg, Denilçon Ramazan, Rutger de Vries (74. Julian de Roder), Reinier Joustra, Ruben Stoelhorst (63. Pieter Blom), Niels van Moolenbroek (86. Remco van Barneveld), Jan Struijk en Ali Akachar.