Zeewolde Actueel

Donderdag, 2 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Sportcentrum Zeewolde (deels) weer open

Sportcentrum Zeewolde (deels) weer open
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Vanaf het parkeerterrein bij Sportcentrum Zeewolde geven rood-witte linten de looproute aan. Tafels en stoelen zijn van het terras gehaald en biedt nu plek aan een groepje Zumbadansers die op een opzwepend ritme staan te swingen. Het beetje regen dat net naast de overkapping neervalt deert niemand iets. Sportschooleigenaren Carel Bel en Erwin de Boerdere zijn allang blij dat ze hun abonnementhouders weer kunnen bedienen, de instructeurs dat ze weer aan de slag kunnen en de leden dat ze eindelijk weer lekker mogen komen sporten!

Het Sportcentrum aan de Eikenlaan is vanaf 29 april weer open voor de jeugdlessen tennis, padel en fitness. Alles onder strikte voorwaarden. Dat betekent dus buiten sporten. Binnen sporten, zoals fitness en squash, mag nog niet. Ondanks dat het Sportcentrum Zeewolde al wel alle coronamaatregelen heeft getroffen om ook binnen veilig te kunnen sporten. Zoals het er nu naar uitziet mag dat pas met ingang van 1 september.

Wel zijn vanaf 11 mei de buitenactiviteiten, zoals padel en tennis, ook voor senioren weer uit te oefenen. Ook de groepslessen zijn weer gestart, zei het aangepast, dus in de buitenlucht en met maximaal tien personen. “Op die manier kunnen we nu zo’n 50% van onze leden bedienen”, vertelt Carel Bel. Als tegemoetkoming voor de verplichte stop heeft het Sportcentrum Zeewolde besloten de incassering van de lidmaatschappen tijdelijk stop te zetten. Nu er gedeeltelijk weer gesport kan worden is dat weer geactiveerd. “Alleen de basislidmaatschappen voor fitness en squash staan nog op pauze.”

Samen met compagnon Erwin is Carel, binnen de RIVM-richtlijnen, op zoek gegaan naar oplossingen die wel mogen. Het overkappen van een van de tennisbanen, zodat daar gefitnest kan worden is daar een van. “We hebben een uitgebreid plan liggen om helemaal open te kunnen gaan”, licht Erwin toe. “We hopen zo snel mogelijk groen licht te krijgen.”

Meer informatie: www.sportcentrumzeewolde.nl