Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Sportgala met regionale, landelijke en internationale toppers

Sportgala met regionale, landelijke en internationale toppers
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Het belooft zaterdag 18 januari weer een spannend Sportgala te worden in The Lux. In diverse categorieën zijn kandidaten naar voren geschoven, maar telkens kan er maar een de beste zijn…

In de categorie ‘Sportman’ zijn genomineerd: Alex van Suffelen (karate; Nederlands -, Europees - en Wereldkampioen), Ludger Stuijt (atletiek; clubkampioen 10 km, derde bij NK 1500 m 55-60 en vierde bij Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl 55-60) en Youri Fransen (atletiek; derde bij Jeugd NK Meerkamp).

Bij ‘Sportvrouw’ moet er worden gekozen tussen: Mabel Korporaal (atletiek; eerste plaats NK MBO op 100 m, 200 m en hoogspringen en geplaatst voor NK-finale 100 m en 200 m, waaraan ze vanwege een blessure niet kon meedoen), Sylvia Steijger (paardrijden; eerste in finale van ‘Bestzittende Manegeruiter van Nederland’ en eerste in regiofinale zitcompetitie) en Kirsten van de Westeringh (voetbal; basisspeelster Oranje O19 bij EK 2019, maakte 17 doelpunten in 22 jeugdinterlands, speelster van Ajax in zowel eredivisie als Champions League).

‘Sporttalent’: Jensen de Leeuw (karten; diverse podia bij wedstrijden NK, waaronder een eerste plaats, derde bij het NK 2019 en zomeravondkampioen Kartcentrum Lelystad), Annika Wedekind (turnen; won alle wedstrijden dit seizoen en gaat twee divisies hoger sporten) en Bryan Vis (turnen; tweede plaats bij jeugd-NK).

‘Sportploeg junioren’: VV Zeewolde MO17 (voetbal; kampioen tweede klasse en winnaar beker Regio Oost), Zeewally jeugdteam O15 (badminton; Nederlands kampioen O15 mixteam) en HCZ meisjes C1 (hockey; zaalkampioen 2018-2019 eerste klasse).

‘Sportploeg senioren’: Street Fishingteam Zeewolde (hengelsport; Nederlands kampioen Streetfishing en diverse podia bij landelijke wedstrijden), HCZ MA1 (hockey; zaalkampioen 2018-2019 in tweede klasse) en VV Zeewolde 1 (voetbal; kampioen in de vierde klasse).

Bijzonder categorieën

Anton Sterenberg van HSV Ons Stekkie wordt als vrijwilliger in het zonnetje gezet op het Sportgala. Anton is al meer dan tien jaar wedstrijdleider bij hengelsportevenementen en is daarbij verantwoordelijk voor zowel inschrijving, prijsuitreiking als ‘nazorg’. Tevens is hij de grote motivator voor andere bestuurders en leden.

De ‘inspiratieprijs’ is dit jaar voor de organisatie van ‘Grenzeloos bewegen’. Deze organisatie zorgt voor samenwerking tussen sport en zorg en is er voor iedereen die net iets meer hulp en aandacht nodig heeft om te gaan sporten of bewegen. ‘Grenzeloos bewegen’ heeft als doel deelname aan sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te vergroten. Niet de sport als zodanig staat centraal, maar de deelnemer.

Programma

Het Sportgala 2019 (teruggekeken wordt op het afgelopen jaar) wordt gepresenteerd door Stan Stokvis, voorzitter van Stichting Sportgala Zeewolde. De zaal (van The Lux) is open om 19.30 uur, het eigenlijke programma begint om 20.00 uur. Burgemeester Gerrit Jan Gorter huldigt de vrijwilliger en reikt de inspiratieprijs uit, wethouder Ewout Suithoff (Sport) maakt de winnaars in de verschillende categorieën bekend. Voor meer informatie: www.sportgalazeewolde.nl.

Foto's: Sportgala 2018.