Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Vrije looptrainingen mogelijk op atletiekbaan

Vrije looptrainingen mogelijk op atletiekbaan
Ingezonden door: Valentijn van Gorkom

Dat de atletiekbaan geen vrij toegankelijke sportaccommodaties is, is een gegeven waar we niet omheen kunnen. Maar dat wil niet zeggen dat Kluunpark, de beheerstichting, er niet alles aan doet om zoveel mogelijk mensen gebruik te laten maken van deze unieke sportfaciliteiten.

“Kluunpark is verantwoordelijk voor de exploitatie van de accommodatie. Dat wil zeggen dat wij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, vervanging en dus ook de afschrijving. Dit wordt gedragen door de huurders, zij betalen huur voor het gebruik. Het kan dus niet zo zijn dat andere sporters er wel gratis gebruik kunnen maken. Dan doen doen we niet alleen onszelf maar ook de huurders tekort.", vertelt Bas Pieterse, de voorzitter van Kluunpark.
Tot nu toe was het gebruik daardoor beperkt tot sporters die aangesloten waren bij een van de huurders zoals de atletiekvereniging en de triathlon vereniging. Waarbij de atletiekvereniging zich nog eens onderscheid als hoofdgebruiker. Plannen om de baan ook voor individuele gebruikers open te stellen kwamen door Corona in de koelkast, maar daar komt verandering in.

Vanaf vorige week is het ook mogelijk om gebruik te maken van de trainingsfaciliteiten zonder lid te zijn. Lopers die gebruik willen maken van de atletiekbaan kunnen op aangewezen momenten terecht voor hun trainingen. Middels een losse betaling of een strippenkaart betalen ze hiervoor een kleine vergoeding. Voor de tijdvakken is Kluunpark afhankelijk van de aanwezigheid van een toezichthouder; iemand die toekijkt op ordentelijk en verantwoord gebruik. Gebruik gaat hierdoor veelal gecombineerd met momenten waarop onderhoud plaatsvindt of in combinatie met trainingen anders dan georganiseerde looptrainingen van huurders. “De atletiekbaan is groot genoeg om meerdere sporters en groepen te herbergen, zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Bovendien is de atletiek, gewend aan het feit dat er verschillende soorten trainingsgroepen zijn. Dus samen goede afspraken maken en genieten van alle activiteiten zit al in het systeem en manier van denken.”, vervolgd Bas Pieterse. Het feit dat de accommodatie in deze periode ook gebruikt wordt door binnen sportverenigingen is hier een mooi voorbeeld van.

Wie meer wil weten van het vrije gebruik van de atletiekbaan kan contact opnemen met verhuur@kluunpark.nl. De voorwaarden en ook de mogelijkheden gepubliceerd op www.kluunpark.nl.