Zeewolde Actueel

Donderdag, 6 augustus 2020

In de weken 32 en 34 gaat Zeewolde Actueel met vakantie en daarom zal er in deze weken geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

VV Zeewolde kijkt terug op een geslaagd Bakker Bart Oliebollentoernooi

VV Zeewolde kijkt terug op een geslaagd Bakker Bart Oliebollentoernooi
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Tussen kerst en nieuwjaar vond bij Voetbalvereniging Zeewolde het Bakker Bart oliebollen toernooi plaats, georganiseerd door Mees Liefhebber en Thomas Koldenhof.

Op 27 december kwamen de JO8 en JO9 langs in de ochtend, ‘s middag was het veld voor de JO12 en JO13, en ‘s avond voor de JO16 JO17 en JO19. De wedstrijden werden begeleid door Marijn van de Kamp, Olaf van de Kamp en Romijn de Graaf.

De eerste dag van het toernooi verliep als een goed geoliede machine. Om tien uur werden de eerste oliebollen aangeleverd en geproefd. “Die waren zo lekker vers dat de eerste groep JO8 en JO9 er tachtig opgegeten hebben”, vertelt Thomas. “Ons doel was vijftig oliebollen per dag, maar het zijn er uiteindelijk zo’n honderd geworden!”

Met Sedar Ganga, Brian Wender, Benito Akondia en Bastian Hagedoorn kwam er op de tweede dag van het toernooi meer mankracht bij. “Om negen uur gingen de JO11 van start. Naar mijn mening de meest fanatieke leeftijdscategorie”, aldus Thomas. In de middag waren JO15 aan de beurt. Gemiddeld waren er zo’n dertig kinderen aanwezig, met een uitschieter naar eenentwintig. Na de JO15 mochten de senioren het veld op. Ook deze groep bleek heel fanatiek. “Daar is een winnaar uitgekomen en dat was natuurlijk het eerste elftal.” Voor iedere categorie waren er medailles. Als extraatje mocht de winnaar bij de senioren nog twee kannen bier verdelen.