Zeewolde Actueel

Donderdag, 2 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

‘VV Zeewolde mist 25 à 30.000 euro aan kantine-inkomsten door corona’

‘VV Zeewolde mist 25 à 30.000 euro aan kantine-inkomsten door corona’
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE – Alleen al aan kantine-inkomsten heeft de coronacrisis de VV Zeewolde 25 à 30.000 euro gekost. Toch hoopt voorzitter Ger Blom dat de gevolgen uiteindelijk nog zullen meevallen, maar dan moet er natuurlijk geen tweede golf komen.

Niet voorbereid

De lockdown in maart overkwam de voetbalvereniging van de ene op de andere dag. “Nee, we waren er absoluut niet op voorbereid”, blikt Ger Blom, sinds november vorig jaar voorzitter van VV Zeewolde, terug. “We zouden het laatste gedeelte van het seizoen ingaan. Het eerste moest die zaterdag naar Zwart-Wit ’63 in Harderwijk. We waren hoopvol gestemd, want het ging juist heel goed. Ik denk dat we een periodetitel en daardoor mogelijke promotie naar de tweede klasse zijn misgelopen. Het tweede elftal stond onderaan en zou met vrij grote zekerheid zijn gedegradeerd. Zo heeft elk voordeel z’n nadeel en elk nadeel z’n voordeel.” De lockdown betekende dat het sportpark ruim zes weken gesloten bleef. Daarna mocht er weer mondjesmaat worden getraind, het eerst door jeugd van de basisschoolleeftijd, 13- tot 18-jarigen moesten eerst nog 1,5 m afstand van elkaar houden. Intussen traint ook de rest van de vereniging weer volop. “Alles gebeurt weer, behalve het echte voetbalspel voor leden van 19 jaar en ouder”, vertelt de voorzitter. “Verder zijn ook de 35-plus en Walking Football op vrijdagavond nog niet weer begonnen. Omkleden en douchen zijn helaas nog niet mogelijk, maar dat kun je ook thuis doen.”

Volwassen leden en ouders van jeugdleden reageerden zeer begripvol op de beperkingen die hun noodgedwongen werden opgelegd, ervoer Blom. “Het aantal opzeggingen was heel minimaal. Veel leden zeiden zelfs: we zijn lid van een vereniging en niet van een commercieel bedrijf, we moeten mét elkaar door deze periode heen.”

Sponsoren

Net als het sportpark bleef ook de kantine gesloten. Blom baalt. “Het einde van het seizoen naderde. De prijzen zouden worden verdeeld, de toernooien kwamen eraan. Zeker met het voorjaar in zicht mocht je op een toestroom van publiek rekenen. Ik denk dat corona ons aan kantine-inkomsten zo’n 25 à 30.000 euro heeft gekost. Dat hakt er fors in bij een vereniging die uitgaat van een sluitende begroting. Gelukkig kunnen we aanspraak maken op een aantal regelingen. Onze penningmeester zal beslist kijken naar mogelijkheden om de schade in financieel opzicht zo beperkt mogelijk te houden.”

Naast leden en ouders wil Blom een pluim uitdelen aan de vele sponsoren die zijn vereniging trouw bleven. “Vergeet niet dat zij het in veel gevallen ook heel moeilijk hadden. Veel horecaondernemers zijn bordsponsor bij ons. Wij hebben geprobeerd hen te ondersteunen door er specifiek de aandacht op te vestigen dat je bij hen je bestellingen kon doen. Dat werd zeker gewaardeerd. Nu hadden veel sponsoren hun betalingen al gedaan. Mogelijk moet daarvan de klap nog komen. We hopen dat ze in staat zullen zijn sponsor te blijven en we zullen daarom heel zorgvuldig met hen omgaan. We komen niet de eerste dag na het zomerreces met een nieuwe factuur.”