Onderdeel van BrugMediaUw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit ZeewoldeUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VV Zeewolde raakt twee punten kwijt in vreemde slotfase

VV Zeewolde raakt twee punten kwijt in vreemde slotfase

ZEEWOLDE - Scheidsrechter Ruud Letschert was zaterdag 5 oktober de meest besproken man na afloop van de wedstrijd VV Zeewolde - Sportclub Teuge. Hij kende in de slotfase bij een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg de gasten om nogal pietluttige redenen twee keer een indirecte vrije trap toe op een gevaarlijke plek. Beide malen liep het met een sisser af voor de polderboys, maar de leidsman hielp zodoende Teuge wel terug in de wedstrijd en in de allerlaatste minuut werd het zowaar ook nog 3-3.

Er was Zeewolde alles aan gelegen zaterdagmiddag een goed resultaat neer te zetten, al was het alleen maar om van de hatelijke nul op de ranglijst af te komen. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van grensrechter Gerard Pannekoek (62) van Sportclub Teuge. Direct na de aftrap trok Zeewolde ten aanval en al na zeven minuten stond het 1-0. Een prachtige pass van Ali Akachar bereikte Martijn van Heesbeen die fraai doorging en beheerst raak schoot. Zeewolde had hierbij wel de mazzel dat het scheidsrechter Letschert ontging dat Van Heesbeen buitenspel stond op het moment dat de bal op hem werd gespeeld. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Doelman Romero Butz was volstrekt kansloos bij een bekeken kopbal van Mike Drost die geheel vrij stond en geen strobreed in de weg werd gelegd: 1-1. Hoewel Zeewolde in het vervolg voortdurend de bovenliggende partij bleef, kwam Teuge in de 31e minuut op 1-2 via een mooi uitgespeelde aanval waarbij Ruben Wientjes voor de afronding zorgde. Ook de gasten konden hun voorsprong niet lang vasthouden. Vier minuten voor rust bereikte een scherpe pass van de sterk spelende Denilson Ramazan Reinier Joustra die vervolgens oog in oog met de Teuge-goalie Joost Veldwijk geen aarzeling kende: 2-2.

Na rust werden er aanvankelijk geen kansen genoteerd. Na een klein kwartier nam de formatie van Peter Epe voor de tweede keer de leiding. Een snel genomen vrije trap van Joustra bereikte Ronald Hoek die met een slimme inzet voor 3-2 zorgde. Zeewolde bleef daarna sterker en leek op de eerste overwinning van het seizoen af te stevenen. De laatste vijf minuten van het duel raakten de polderboys de grip op de wedstrijd echter kwijt. Dat kwam vooral door enkele vreemde beslissingen van de toch al niet sterk opererende scheidsrechter Letschert. Eerst gaf de goede man Teuge een indirecte vrije trap binnen de ‘16’ voor vermeend tijdrekken van doelman Butz, een minuut later deed hij dat voor ‘praten’ door een van de verdedigers van Zeewolde. Beide vrije trappen smoorden in de muur, maar de gasten voelden op een of andere manier dat er nog mogelijkheden waren. Daarbij had Zeewolde nog een keer alle geluk van de wereld. Doelman Butz had geen enkele kans bij een schitterend afstandsschot dat via de onderkant van de lat terug in het veld kwam, terwijl de rebound die iedereen al had geteld daarna huizenhoog over werd geschoten. In de dying seconds van het duel ging het toch nog mis voor Zeewolde. Uitgerekend ‘man of the match’ Luke Zwagerman werkte een klutsbal in eigen doel en zorgde daarmee voor een flinke domper voor de thuisploeg: 3-3. Direct daarna floot Letschert voor de laatste maal en was Zeewolde toch nog twee punten kwijtgeraakt.

Spelers Zeewolde: Romero Butz, Rutger de Vries, Maurizio Sleurink, Luke Zwagerman, Ramon Chaigneau, Ronald Hoek, Denilson Ramazan, Reinier Joustra, Jesper Tinga (67. Pieter Blom), Martijn van Heesbeen (78. Kamal Arzini), Ali Akachar.

Uitslagen 3e klasse B district Oost Zaterdag, 5 oktober 2019: AGOVV-SC Hoevelaken 2-6; SV Otterlo-VV Veenendaal 2-1; Rood Wit ’58-VVOP 1-3; VV Stroe-Blauw Geel ’55 2-1; Terschuurse Boys-Advendo ’57 5-1; VV Zeewolde-Sportclub Teuge 3-3; Zwart-Wit ’63-SKV 0-0. Stand: 1. Terschuurse Boys 3-9 (8-2), 2. VV Stroe 3-9 (8-4), 3. SV Otterlo 3-7 (7-4), 4. VVOP 3-7 (7-4), 5. Blauw Geel ’55 3-6 (10-4), 6. SC Hoevelaken 3-6 (9-5), 7. Sportclub Teuge 3-4 (7-11), 8. AGOVV 3-3 (6-9), 9. SKV 3-2 (1-3), 10. Advendo ’57 3-1 (2-4), 11. Zwart-Wit ’63 3-1 (2-4), 12. VV Zeewolde 3-1 (5-8), 13. VV Veenendaal 3-1 (3-6), 14. Rood Wit ’58 3-0 (2-7).Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo