Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Wedstrijdseizoen witvissers goed van start

Wedstrijdseizoen witvissers goed van start
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Ooit was er een gesloten visseizoen dat op 1 juni op grootse wijze geopend werd. Alle hengelsportgekken trokken er dan op uit om hun passie weer vorm en glans te geven. Het was hét startsein om in welke vorm dan ook te gaan vissen. Inmiddels wordt, met uitzondering van de roofvisserij dat vanaf 30 mei weer is toegestaan, vrijwel het hele jaar door gevist. Met de start van het wedstrijdseizoen, in verband met de coronacrisis dit jaar op 7 juni, is de jacht op records weer losgebroken.

De eerste viswedstrijd, georganiseerd door hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ stond gepland aan het Weteringplein. Echter door de zomerse omstandigheden was de massale plantengroei in en om het water zo heftig dat de wedstrijd werd verplaatst naar de ‘Steigerplas’ nabij de Cumulus.

Negen matadoren trotseerden de ineens wel heel heftige weersomstandigheden en deden een gooi naar de overwinning. Jan van de Bovenkamp kwam als beste uit de bus; hij ving het hoogste gewicht van ruim 10 kilo, waaronder karper, zeelt en voorn. De gekozen tactiek bleek goed genoeg voor de overwinning vandaag. “Dat zat ‘m vooral in de kleine details, zoals de keuze om vol voor de grote vis te gaan en de makkelijker te vangen kleine vis te laten voor wat ze is. De keuze van het aas, maïs, bleek een juiste”, aldus de winnaar.

Tweede werd Jomar ter Horst. Met 3.6 kilo werd hij winnaar bij de achtervolgers waarvan er nog drie in de drie kilo scoorden. Ook voor hem was er reden blij te zijn met de gekozen techniek. “Deze mooie score heb ik denk ik te danken aan mijn geduld om te wachten op die ene bonusvis. Mijn buurman ving die bonus niet en bleef met veel kleine vis maar net achter me.”

Nummer drie werd Patrick van de Bovenkamp met 3,4 kilo. “Mijn tip voor de komende wedstrijd is om toch even te leunen op die grote bonus. Met leunen bedoelen we langer dan gewoonlijk en zwaarder op de grond op een plek statisch vissen.”

Ook de overige deelnemers deden hun uiterste best maar voor deze wedstrijd was de stek, het gekozen voer, de tactiek of een andere oorzaak reden om net niet het podium te halen.

De volgende wedstrijd is op 21 juni. Meer informatie: www.visseninzeewolde.nl