Zeewolde Actueel

Zondag, 5 april 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Bakkerij De Toren goed op koers

Bakkerij De Toren goed op koers
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - “Het is fijn van klanten te horen dat we niet meer weg te denken zijn!” Aan het woord zijn Sietze en Doite Jager van Bakkerij De Toren. De bakkerij in de Torenstraat bestaat precies twee jaar. “Het is mooi om te zien dat de koers die je uitzet ook werkt, dat daar vraag naar is.” Het ondernemersechtpaar ervaarde hun start als een sprong in het diepe. “Belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. We hebben er alle vertrouwen in. Maar het blijft spannend.”

De boodschap die Bakkerij De Toren uitdraagt is ‘robuust, ambachtelijk en beleven’. Dat heeft zeker vorm gekregen. Niet alleen met de ambachtelijke gemaakte producten, veel naar eigen recept, maar zeker ook op de manier waarop het bakkersambacht onder de aandacht wordt gebracht. Zo sprong Doite onlangs op originele wijze in op de schoolstaking met een zelf ontworpen ‘Les in brood’ met het thema ‘Heel de klas bakt’. Maar liefst twintig kinderen schreven zich in voor deze ludieke les in de bakkerij. Ook de meegekomen (groot)ouders vonden het leuk en leerzaam. “Het was een soort spreekbeurt, dus heb ik om een cijfer gevraagd”, lacht Doite. ”Ik kreeg van allemaal een tien!”

Binnenkort volgt er weer een reeks workshops. Deze blijken zeer gewild, want ze zijn allemaal al vol. “De mensen zijn enthousiast. Ze zijn op zoek naar beleving en kennis. Daar zijn wij heel blij mee, want het ambacht staat onder druk. Er is een nijpend tekort aan vakmensen. Met deze workshops proberen wij op een positieve manier bij te dragen aan het imago van het vak.”