Zeewolde Actueel

Maandag, 10 augustus 2020

In week 34 gaat Zeewolde Actueel nog een keer met vakantie en daarom zal er in deze week geen (digitale) krant verschijnen. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Benut jouw duurzame woonkansen

Benut jouw duurzame woonkansen
Advertorial

Hoe groen woon jij? Blijft het bij de planten in jouw vensterbank? Of heb je al stappen gezet of plannen gemaakt om je huis te verduurzamen. Dit is het perfecte moment om duurzame woonkansen te benutten. Want energiezuinig wonen draagt uiteraard bij aan een beter milieu maar resulteert ook in lagere lasten.

Doe de HuisScan
Heb jij verhuis- of verbouwplannen? Ieder huis kan energiezuiniger. Casper Sterken, gecertificeerd adviseur Duurzaam Wonen bij Rabobank Flevoland, vertelt: ‘Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw woning al duurzamer maken, bijvoorbeeld door isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp.’ En hoe weet je wat voor jouw huis slim is om te doen? Casper: ‘Speciaal hiervoor hebben we de duurzame Huis- Scan van GreenHome. Met deze HuisScan krijg je een indicatie van de aanpassingen die je energie kunnen besparen, wat handig is eerst te doen én een schatting van de investering.’ Weten wat voor jou handig is? Doe de Huis- Scan op rabobank.nl/duurzaamwonen.

Meer besparen dan je energiekosten
Een bestaand huis verduurzamen biedt een hoop voordelen. Voor het milieu, maar ook zeker voor je portemonnee. Maar de aanpassingen die je kunt doen om te besparen op je energierekening kosten geld. Het is altijd verstandig om uit te zoeken of de overheid een subsidie beschikbaar stelt voor de energiebesparende maatregelen die jij wilt uitvoeren (energiesubsidiewijzer.nl). Casper: ‘En anders biedt Rabobank slimme mogelijkheden waarmee je jouw investering kunt doen. Zo hebben we bijvoorbeeld het Groendepot: een bouwdepot speciaal voor energiebesparende maatregelen. En verduurzaam je je bestaande woning en sluit je een hypotheek af bij de Rabobank? Dan belonen we dit met korting op je hypotheekrente. Dat scheelt niet alleen in je energiekosten, maar ook in je maandelijkse hypotheeklasten!’ Benieuwd naar de duurzame mogelijkheden voor jouw woning? Kijk voor meer informatie op rabobank.nl/duurzaamwonen of bel voor een afspraak met Casper of een van zijn collega’s: (0320) 29 25 00.