Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

De Vlinderboom nieuw kinderdagverblijf op Planetenveld

De Vlinderboom nieuw kinderdagverblijf op Planetenveld
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Thessa van Dijk start binnenkort een nieuw kinderdagverblijf op het Planetenveld in Zeewolde: De Vlinderboom. Een droom komt daarmee uit: al vijf jaar is Thessa bezig met de voorbereidingen en nu een investeerder zich heeft gemeld, krijgt ze in december groen licht. Via de website zijn er reeds vijftig kinderen aangemeld.

Van rups naar vlinder

Kinderdagverblijf De Vlinderboom aan de Jupiterweg 26-28 biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Op de begane grond zijn er drie groepen. De eerste betreft de babygroep ‘Rupsjes’ (0 tot 18 maanden), de tweede is de dreumesgroep ‘Coconnetjes’ (18 maanden tot 2 jaar) en de derde de peuter+-groep ‘Vlindertjes’ (2 tot 4 jaar). De BSO-groepen bevinden zich ‘boven’. In ‘de Beuk’ gaat het om kinderen van 4 tot 6 jaar en in ‘de Eik’ om kinderen van 6 tot 12 jaar. Boven zijn tevens het Atelier en de Gameroom. Ook zijn er een grote centrale hal en een buitenruimte met voldoende speelgoed. Voor het geheel zijn er op dit moment vijf leidsters aangesteld.

Over de naam van haar kinderdagverblijf heeft Thessa van Dijk goed nagedacht. “De Vlinderboom bestaat uit twee woorden: vlinder en boom. In de natuur wordt de rups een vlinder. Dat zie je ook bij ons, kinderen groeien er op! Je kunt onze baby-, dreumes- en peutergroepen ermee vergelijken, van rups via cocon naar vlinder. Onze BSO groepen zijn vernoemd naar bomen. Het gaat hierbij ook om stoerdere namen: de beuk en de eik. ‘Groeien en ontwikkelen’ is bij dit alles ons motto.”

Warme maaltijd

Kinderen kunnen ’s morgens tussen 07.00 en 09.30 uur bij De Vlinderboom worden gebracht. “Uiterlijk 09.30 uur gaan ze dan naar hun eigen stamgroep. Dan beginnen allerlei activiteiten als liedjes zingen, boekjes lezen, een gerichte activiteit en/of buitenspelen.” Rust, regelmaat en persoonlijke aandacht zijn kernwoorden voor De Vlinderboom. Bijzonder aan het kinderdagverblijf is bijvoorbeeld dat er ‘tussen de middag’ warme maaltijden worden aangeboden. Ook hier zit een visie achter. “We zijn van maandag tot en met vrijdag open tot 18.30 uur”, legt Thessa uit. “Ouders kunnen hun kinderen tussen 16.30 en 18.30 uur weer ophalen. Als we op dat moment gaan eten, is het de hele tijd wat onrustig. Ik vind dat het eten een rustmoment voor alle kinderen moet zijn. Ik ben zelf moeder van drie jonge kinderen en ik zou 19.00 uur ook te laat vinden om dan nog warm te eten.” Thessa heeft al geregeld dat het eten elke week vers wordt geleverd. “En er zit voldoende variatie in. We kijken daarbij echt naar de behoefte die de kinderen hebben.”

De Vlinderboom gaat open op maandag 7 december (de maandag na Sinterklaas). Vanwege corona zullen er geen al te feestelijke activiteiten aan worden gekoppeld. “Dat hopen we later in te kunnen halen”, belooft Thessa ouders en kinderen. Voor meer informatie: www.kdvvlinderboom.nl en/of 06-39232659.