Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Flevour Box komt met nieuw concept

Flevour Box komt met nieuw concept
Redactie: Saskia de Wijk

FLEVOLAND - Uit noodzaak werd de Flevour box aan het begin van de corona crisis opgezet om lokale producenten te steunen. Na zes succesvolle weken, waarin ruim 1200 boxen verkocht werden, is de Flevour box vanaf september weer te verkrijgen. De vereniging FlevoFood en Studio Daagsch hebben een doorstart mogelijk gemaakt en een nieuw concept uitgewerkt. De Flevour box wordt vanaf nu als maandelijkse inspiratie box verkocht waarmee inwoners van Flevoland meegenomen worden in de seizoenen en kennis kunnen maken met het Flevolandse voedsellandschap. De box is op dit moment te bestellen via lokaalvoedselflevoland.nl.

Maandelijks worden de lekkerste seizoen producten uit Flevoland bij elkaar gebracht en wordt er een inspiratie box gecreëerd. De Flevour box zit vol overheerlijke en wisselende seizoen producten uit de provincie Flevoland: van aardappelen en bieten tot honing en quinoa. De inhoud van de box wordt samengesteld met producten van boeren, tuinders, bakkers, brouwers, imkers en andere smaakmakers die lid zijn van de vereniging FlevoFood


De Flevour box is geen maaltijd box, maar een inspiratie box vol met verse en houdbare producten. De box bestaat uit zeven tot acht soorten groenten, twee tot drie soorten fruit, vers sap en een groot aantal houdbare producten zoals jam, honing, bloem, ingemaakte groenten of quinoa. Daarnaast kun je soms ook producten met exotische smaken in de box terugvinden, zoals Flevolandse sambal of juist specerijen van ver. Want het zijn ook deze smaken die lokale producten de smaak van Flevoland geven.

Nadia Zerouali is trotse inwoner van Flevoland en ambassadeur van de Flevour box. Voor haar staat de box ook symbool voor de diversiteit aan smaak die Flevoland te bieden heeft. Nadia Zerouali: “Bij de Smaak van Flevoland denkt men al snel aan aardappels, uien en de andere landbouwproducten waar de provincie groot mee is geworden. Maar Flevoland is een volwaardige voedsel provincie en heeft nog veel meer te bieden. Flevoland smaakt ook naar de roti, pannenkoeken en couscous die ik en andere bewoners van deze pioniers provincie, 's avonds op tafel zetten. Met de penen en uien die er volop zijn, kun je hele diverse smaakvolle gerechten maken!” Nadia schrijft samen met andere Flevolandse chefs maandelijks recepturen om met de ingrediënten van de box makkelijke, lekkere en gezonde maaltijden te bereiden. Deze recepten zijn samen met verhalen over de producten en producenten te vinden in een online magazine die je ontvangt wanneer je de box hebt besteld of via de social media kanalen van Flevour.