Zeewolde Actueel

Zaterdag, 4 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Goed gevulde picknickmand maakt uitje nog leuker

Goed gevulde picknickmand maakt uitje nog leuker
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dienen we ons vertier voorlopig nog zoveel mogelijk in onze eigen omgeving te zoeken. Gelukkig biedt Zeewolde met haar uitgestrekte bossen, fietspaden en waterpartijen ongekende mogelijkheden om erop uit te trekken. Doite Jager van Bakkerij De Toren stelde zich de vraag hoe je nu nog meer van zo’n uitje zou kunnen genieten? Nou, met een goed gevulde picknickmand natuurlijk!

En zo lanceert Bakkerij De Toren onder de naam ‘Pic(nic) your own’ de mogelijkheid om een eigen picknickmand samen te stellen. Hiervoor ligt er een bestellijst in de winkel van bakkerij De Toren. Deze is ook terug te vinden op de Facebookpagina van de bakkerij. Je kunt je natuurlijk ook laten verrassen. In dat geval wordt de picknickmand voor je gevuld met allerlei lekkernijen.

“Het idee voor de picknickmand komt voort uit het Koninklijk verspakket die wij samen met andere lokale versspecialisten als de slagerij, vis- en kaasboer hadden samengesteld voor Koningsdag”, licht Doite toe. Het werd een succes. “De reacties waren boven verwachting. Mensen vragen er nog steeds naar. Daar zijn we best trots op. De picknickmand is er een vervolg op.”

De picknickmanden zijn in verschillende maten te bestellen. Kinderen kunnen smullen uit hun eigen knapzak. Om die te maken heeft boswachter André Wels al een tiental stokken uit het bos aangeleverd. Daar wordt een doek aan vast geknoopt waardoor ze hun eigen versnaperingen bij de hand hebben. Een leuk initiatief vindt ook boswachter Wels. “Ik ben benieuwd wanneer ik de eerste knapzakken in het Speelbos kan verwelkomen!”

In de picknickmand zit, vers ingepakt in een vrolijk rood of blauw met wit geblokte doek die tevens als kleedje kan dienen, een verscheidenheid aan heerlijke verse producten van Bakkerij De Toren, Slagerij Boshuizen, Visspecialist Chris Koelewijn, Kaaswinkel Alexanderhoeve en Fruithal Smits.

Het verspakket kan besteld worden via de App, e-mail of telefonisch. “Wij zorgen er dan voor dat de picknickmand op de gewenste dag en tijd klaar staat”, aldus Doite.

Meer informatie: www.bakkerijdetoren.nl, e-mail info@bakkerijdetoren.nl, tel. 522 1972 of 06-82085138