Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Knipscheer Infrastructuur B.V. 40 jaar jong

Knipscheer Infrastructuur B.V. 40 jaar jong
Redactie: Jelle Stellingwerf

Knipscheer Infrastructuur is in 1980 vanuit Dronten opgericht door Jan en Joke Knipscheer. Na enkele jaren heeft het bedrijf zich gevestigd in Almere, waar het hoofdkantoor op bedrijventerrein De Vaart is gevestigd. Na de overname van de Zwolse Aannemingsmaatschappij ZAM kreeg het bedrijf ook een vestiging in Lelystad. Met huidige vestigingen in Zeewolde en Emmeloord kan met recht gezegd worden dat Knipscheer van oorsprong een ‘echt’ Flevolands bedrijf is.

Knipscheer Infrastructuur B.V. is een middelgroot bedrijf op het gebied van grond-, weg-, (water)bouwkundige en civieltechnische werken met een jaaromzet van circa twintig miljoen euro. Met de circa 90 medewerkers voert men van Noord tot Zuid Nederland civieltechnische werken uit. Naast de aanleg van rioleringen, straatwerk, asfaltconstructies en uitvoering van grondwerk en onderhoudswerk is het bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van gefigureerde en vloeistofdichte betonvloeren, realisatie van civiele betonconstructies (bruggen, gemalen, wasplaatsen) en specifiek infrastructureel schoonmaakwerk. Ook wordt er in opdracht van ProRail aan het spoor gewerkt in het gehele land (aanleg geluidschermen). Samen met de dochterbedrijven Knipscheer Rail-Infra (Emmeloord) en Knipscheer Infra-Clean (Dronten) zijn er circa 120 medewerkers in dienst.

Huidige directeur is René Knipscheer, zoon van beide oprichters. Knipscheer vindt het belangrijk om dichtbij de klant aanwezig te zijn. Met twee nieuwe vestigingen in Heerenveen en Wezep is Knipscheer het afgelopen jaar ook over de provinciegrenzen getreden. Knipscheer Infrastructuur is daarnaast sponsor van onder andere Almere City en de Meerpaaldagen te Dronten. In 2018 is Knipscheer genomineerd voor de Participatiepenning 2018. Een bedrijf dat maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en werk creëert voor personen voor wie een reguliere baan niet passend is. Knipscheer blijft investeren in de toekomst en werkt nauw samen met diverse regionale opleidingsinstituten om een tekort aan vakmensen voor te blijven. In 2019 is men in de gemeente Dronten genomineerd voor Onderneming van het jaar. Dit jaar ontving oprichter Jan Knipscheer namens onze Koning uit handen van Drontens burgemeester Jean Paul Gebben de Koninklijke onderscheiding tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Knipscheer Infrastructuur staat voor kwaliteit en service, een betrouwbare partner voor civieltechnische werken.