Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

‘mind Your gap’ - nieuw tussenjaar van Team Heiner

‘mind Your gap’ - nieuw tussenjaar van Team Heiner
Foto: Team Heiner
Redactie: Saskia de Wijk

LELYSTAD - Team Heiner introduceert ‘mind Your gap’, een tussenjaar voor Havo-, VWO- en MBO-4 scholieren die na hun examen nog niet weten wat ze willen doen, maar wel een zinvolle invulling van het komende jaar willen. Het is de bedoeling dat het tussenjaar 1 september aanstaande van start gaat.

In tien maanden tijd worden de deelnemers uitgedaagd om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Aan bod komen onder andere het ontwikkelen van vaardigheden in samenwerken, reflecteren, doorzetten en out of the box denken. Ook worden deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun rol in het team, over hoe ze tegen de maatschappij aan kijken, hoe de toekomst er voor hen uitziet. “Wij zijn er van overtuigd dat deze ontwikkelingen helpen in het vinden van de juiste loopbaan richting.

Team Heiner gelooft vanuit topsport sterk in action learning. Deelnemers gaan daarom bewust activiteiten beleven en daarvan leren, dat is de rode draad door het hele programma.” Die belevenissen variëren van fysieke uitdagingen tot zelf theater maken, van gastlessen en bedrijfsstages tot maatschappelijk relevante taken uitvoeren en - natuurlijk - zeilwedstrijden. Bij alle belevenissen wordt aandacht besteed aan de fysieke, rationele, emotionele en filosofische aspecten, en staat het reflecteren op wat je ervan leert prominent op het programma. Begeleiding wordt gedaan door top docenten, top coaches en top sporters.

Het gehele programma duurt van 1 september 2020 tot half juni 2021. Meer informatie: www.teamheiner.com.