Zeewolde Actueel

Maandag, 6 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Nieuw sportcentrum met Next Level Healthclub en Level One Fitclub klaar voor gebruik

Nieuw sportcentrum met Next Level Healthclub en Level One Fitclub klaar voor gebruik
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE – Behalve het nieuwe logo ziet het pand aan de Corridor, voorheen Body Plan Sport, er aan de buitenkant nog precies hetzelfde uit. Binnen heeft er echter een totale metamorfose plaatsgevonden. Met de fusie tussen Body Plan Sport en The Gym is het inwendig omgetoverd tot een groot sportcentrum waar eigenlijk twee sportscholen onderdak vinden, namelijk Next Level Healthclub en Level One Fitclub. Het streven van eigenaren Edwin de Vos en Jeroen Visser is om er een bruisend sportcentrum van te maken. “Voor zowel mensen die wat meer waarde hechten aan luxe en begeleiding als voor mensen die genoeg hebben aan de basisvoorzieningen.” Vrijdag 29 november a.s. is het nieuwe sportcentrum operationeel. Een officiële opening staat gepland op 11 januari 2020.

In oktober maakten sportondernemers Edwin de Vos van The Gym en Jeroen Visser van Body Plan Sport bekend de handen ineen te slaan om samen een geheel nieuw sportcentrum op te zetten. De fusie kwam voor veel Zeewoldenaren als een grote verrassing. “Deze stap kunnen we maken omdat we het samen doen”, lichtten ze toe. “De samenwerking brengt ons veel meer mogelijkheden. Naast bijvoorbeeld het delen van de kosten, een aanzienlijke uitbreiding van het aantal lesuren, verbreding van de openingstijden en het kunnen toepassen van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Als je dat samen oppakt ben je een stuk krachtiger dan wanneer je dat alleen doet.” De ondernemers benadrukken dat de samenwerking alleen werkt als je zakelijk op een lijn zit. “We denken over veel zaken hetzelfde en delen eenzelfde visie. Dat is wel een voorwaarde”, voegt Jeroen toe. “Uiteindelijk stelden we ons de vraag of het dan niet handiger is om samen te smelten.”

De fusie houdt in dat The Gym aan het Horsterplein na 28 jaar de deuren sluit. “Voor onze klanten is het best een stap”, aldus Edwin. “Vanuit ons streven naar kwaliteit hebben we de klanten van beide sportscholen daarom meegenomen in de nieuwe ontwikkelingen met een presentatie in De Verbeelding. Er kwamen 300 leden op af. Best bijzonder, want dat toont de betrokkenheid en de loyaliteit van onze leden. We willen dan ook dat ze straks met een goed gevoel in het nieuwe sportcentrum kunnen sporten en bewegen.”

Aan de accommodatie en voorzieningen, verdeeld over 1500 m2, zal het niet liggen. Kwaliteit staat voorop. Zowel bij Next Level als bij Level One wordt gebruik gemaakt van uitstekende trainingsapparatuur. Als Next Level-lid betaal je iets meer, maar krijg je ook meer luxe en begeleiding. Naast een sauna hebben de leden maar liefst zes sportzalen tot hun beschikking. Net als twee nieuwe trainingsconcepten; het succesvol beproefde eGym en het FES (Functional Experience System). FES biedt virtuele training en coaching in een uniek ingerichte omgeving. “Je kan het zien als een soort personal trainer. Voordeel is dat je het op elk moment kunt doen voor minder budget.” Voor leden die, afhankelijk van hun doelstelling, een extra zetje of meer ondersteuning nodig hebben, is een team persoonlijke begeleiders en personal trainers beschikbaar.

Next Level Healthclub richt zich op een brede doelgroep; van 4 tot 84 jaar. “Niet zozeer om sneller, beter en sterker te worden maar vooral om gezond en vitaal te zijn”, aldus Jeroen. “Gezondheid staat hoog in ons vaandel. Om daar een bijdrage aan te leveren zetten we, net als voorheen, in op preventie.”

Als tweede formule is de oude gymzaal omgetoverd tot een volwaardig ingerichte fitnessclub; de Level One Fitclub. De fitclub, die een eigen ingang heeft, is met name interessant voor mensen die minder waarde hechten aan luxe en begeleiding. De scherpe tarieven maken sporten in de fitclub extra aantrekkelijk. “Met deze nieuwe- en uitgebreide sportfaciliteiten bieden we iedereen de mogelijkheid om met plezier te komen sporten en bewegen.”