Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Online voetbalacademie FutureGoats van start

Online voetbalacademie FutureGoats van start
Redactie: Saskia de Wijk

REGIO - Profvoetballers Joris van Overeem van FC Utrecht en Tim Receveur van Almere City FC hebben een online voetbalacademie gelanceerd: FutureGoats. Jongeren vind hier alle tools, oefeningen en inspiratie om het beste uit zichzelf te halen.

FutureGoats is een online platform voor jongeren tussen de 6 en 16 jaar oud met meer dan 1000 professionele video's van voetbaloefeningen die in en om het huis gedaan kunnen worden. Daarnaast worden er wekelijkse Q&A's met profvoetballers, trainers en scouts gehouden, ontvangen de leden wekelijks een trainingsprogramma en heeft FutureGoats een online community exclusief voor leden om video's te posten en met elkaar te connecten.

"We hebben een online platform ontwikkeld waar wij zelf als kind heel blij mee waren geweest", zegt Joris van Overeem. "Zo'n platform bestond niet in onze jeugd. Sterker nog, zo'n platform bestond gisteren ook nog niet", vult Tim Receveur aan. "De online academy is extreem uitgebreid en telt meer dan 1000 video’s. Als je inlogt spreekt alles voor zich. Onze online community heeft alle features die je moet hebben om je video’s te posten, te connecten met andere leden, DM’s te sturen en berichten van anderen te liken. Het is een sociaal netwerk exclusief voor leden van FutureGoats." Elke week krijgen gebruikers bovendien een challenge. Ze hebben dan de hele week om de challenge te volbrengen. Gelukt? Maak er een video van en zet het op FutureGoats.

Andere profvoetballers zoals ex-internationals Vincent Janssen en Ricardo van Rhijn zijn als ambassadeur aan FutureGoats verbonden. "Zij staan volledig achter onze missie om de jeugd de tools en inspiratie te geven om het beste uit zichzelf te halen", aldus Van Overeem. "We organiseren bovendien regelmatig live online Q&A’s, vragenuurtjes met profvoetballers en trainers waarin gebruikers alle vragen mogen stellen.