Zeewolde Actueel

Zondag, 27 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Sponsors ontdekken belang meisjes- en vrouwenvoetbal

Sponsors ontdekken belang meisjes- en vrouwenvoetbalSponsors ontdekken belang meisjes- en vrouwenvoetbalSponsors ontdekken belang meisjes- en vrouwenvoetbal
Redactie: Mannes Schoppink

ZEEWOLDE - Al geruime tijd kunnen meisjes en vrouwen voetballen bij VV Zeewolde. Aan het begin van 2020-2021 telt de vereniging circa honderd vrouwelijke leden. De ambitie van de club is om in 2025 voor elke leeftijdscategorie twee meisjes- of vrouwenteams te hebben.

Tot 12 jaar voetballen jongens en meisjes gemengd, vanaf de leeftijdscategorie Onder 13 (O13) spelen zij in aparte teams. VV Zeewolde wil iedereen, ook meisjes en vrouwen, de mogelijkheid bieden om met plezier te voetballen op eigen niveau. Voor meisjes bij wie de lat (een stuk) hoger ligt, denkt de vereniging mee in het ontwikkelen van dit talent.

Dankzij de successen van de Oranje Leeuwinnen (Europees kampioen, vicewereldkampioen) heeft ook voor meisjes de voetbaldroom meer kleur gekregen. Met toppers als Lieke Martens, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk, Shanice van den Sanden en Sari van Veenendaal heeft het Nederlandse vrouwenvoetbal haar eigen heldinnen. Ook VV Zeewolde kent in Kirsten van de Westeringh (ex-Ajax, thans Heerenveen), Shanel Smid (PEC Zwolle) en Marieke Verbaan (FC Twente) topspeelsters die het trots maken om voetbalster te zijn.

Het aantal meisjes en vrouwen dat is gaan voetballen bij VV Zeewolde is groeiende, maar de vereniging is nog lang niet klaar met groeien. Door het meisjes- en vrouwenvoetbal expliciete aandacht te geven en structurele ondersteuning in te richten, is de verwachting gerechtvaardigd dat het een permanente plaats binnen VV Zeewolde gaat krijgen. Heel praktisch is het in dit verband iemand in de Technische Commissie de specifieke verantwoordelijkheid te geven voor meisjes- en vrouwenvoetbal. Maar ook door coördinatoren te benoemen voor meisjes en vrouwen en trainers aan te stellen en op te leiden. Het helpt zeker dat ING van meisjes- en vrouwenvoetbal speerpunt heeft gemaakt van haar sponsorbeleid. VV Zeewolde maakt hier dankbaar gebruik van om het meisjes- en vrouwenvoetbal bij de vereniging een boost te geven. Inmiddels hebben zich ook de eerste lokale sponsoren gemeld, zoals op de foto Cliff Booi van Discountsupplies. Ger Blom, voorzitter van VV Zeewolde, is erg blij met de genoemde ontwikkelingen. “Onze ambitie is om in 2025 voor alle leeftijdscategorieën twee meisjes- of vrouwenteams te hebben”, zei hij bij de ondertekening van het eerste contract. “Dat betekent minimaal het verdubbelen van het aantal voetballende meisjes en vrouwen. Daar is meer voor nodig dan structurele aandacht. Vooral meer meisjes en vrouwen die voetbal ontdekken als HUN sport. We hebben nu een stevige basis gelegd. Tijd om verder te bouwen aan succesvol meisjes- en vrouwenvoetbal.”