Zeewolde Actueel

Maandag, 28 september 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Zo ga je het best met een staafmixer om

Zo ga je het best met een staafmixer om
Ingezonden door: Mediapartner

Met een staafmixer maak je het jezelf vele malen eenvoudiger om te koken, wat al helemaal het geval is als het ook een hakmolentje heeft. Met dit handige apparaat voor in de keuken kun je gemakkelijk en snel een saus, soep of smoothie creëren. Bovendien bepaal je helemaal zelf wat er in het gerecht gaat dat je wilt maken. Het is natuurlijk van belang om goed om te gaan met een horeca staafmixer want je wilt er jarenlang gebruik van kunnen maken. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Schoonmaken

Om lang de staafmixer te kunnen gebruiken is het verstandig om het na elk gebruik te schoonmaken. Dit doe je door de opzetstukken los te koppelen, zo kun je goed bij de vieze onderdelen. De opzetstukken mogen overigens meestal in de vaatwasser, al is afspoelen onder de kraan regelmatig al voldoende. Als er voedsel tussen de mesjes is blijven zitten dan kun je de staafmixer in een kom met warm water zetten om het vervolgens aan te zetten. Je moet de mesjes beslist niet drogen, hier worden ze namelijk bot van. Laat de staafmixer dus gewoon op een doek liggen om te drogen, al kun je de andere onderdelen in principe wel echt afdrogen. De mesjes moet je hierbij alleen ontwijken.

Repareren

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je staafmixer kapot gaat, maar als dit toch het geval is dan is het beter om het te repareren. Dit is over het algemeen duurzamer dan het kopen van een nieuw exemplaar, want je bespaart uiteraard grondstoffen. Bovendien is het meestal ook goedkoper. Als je geluk hebt geldt de garantie van de staafmixer nog, want dan kan de winkel en de producent je helpen. Is de garantie verlopen? Dan kun je het op diverse manieren repareren. Vaak is zelf repareren van het apparaat het goedkoopst, terwijl het lang niet altijd erg moeilijk is. Als je liever zeker weet dat het goed gebeurt dan kun je ervoor kiezen om een monteur in te schakelen. Hier kun je voor zorgen door de klus op meerdere sites aan te bieden.