Zeewolde Actueel

Vrijdag, 3 juli 2020

Uw huis-aan-huis nieuwsblad met het laatste nieuws uit Zeewolde

Zonnepanelenspecialist Youen viert honderdste installatie

Zonnepanelenspecialist Youen viert honderdste installatie
Foto: Youen Zeewolde
Redactie: Saskia de Wijk

ZEEWOLDE - Zonnepanelenspecialist Youen uit Zeewolde installeerde in het tweede kwartaal van 2020 voor de honderdste keer een installatie in het eigen dorp. “Daar willen we aandacht aan besteden op een manier die bij Youen past: met elkaar”, laat Jan Hein Blom, directeur Youen, weten.

In het kader van de 100ste installatie geeft Youen een installatie van acht zonnepanelen weg aan een goed doel. Dat goede doel mag aangedragen worden door klanten van Youen. Vervolgens kiest Youen op 30 juni een top 3, waarop inwoners van Zeewolde vervolgens een stem mogen uitbrengen. Het vaststellen van de uitslag van de verkiezing van het goede doel wordt op 10 juli gedaan door notariskantoor Schaap.

Social Enterprise Youen: Impact first!

Geregistreerde bedrijven die zich Social Enterprise mogen noemen, willen met hun onderneming een bijdrage leveren aan de maatschappij. Naast Youen zijn dat bijvoorbeeld ook Vandebron, DeCorrespondent, Dopper, Tony Chocolonely en Mud Jeans.

Onder het motto ‘Impact First’ wil Youen energie duurzaam maken en liefst gratis. Blom: “Dat kan door mensen in staat te stellen om met hun eigen zonnepanelen zelf duurzame energie op te wekken voor gebruik in huis of teruglevering aan het net. Bij Youen wordt ook gelet op welzijn en arbeidsomstandigheden. Alle installaties van Youen worden gerealiseerd met de eigen medewerkers, die daarvoor normaal salaris verdienen.”

Gecertificeerd installatiebedrijf

Installateurs van zonnepanelen zijn werkzaam in een branche die zich in toenemende mate ontwikkelt en professionaliseert. Aanvankelijk waren vooral de veiligheidsmaatregelen punt van aandacht. Inmiddels zijn er certificeringen die de kwaliteit van een installatiebedrijf voor zonnepanelen bevestigen. “Youen is een InstallQ gecertificeerd installatiebedrijf. Om de kwaliteit ook op de lange termijn te waarborgen worden door Youen regelmatig certificaten behaald en door medewerkers van Youen regelmatig cursussen gedaan.”